7 simptome bizare intalnite in timpul sarcinii

Cresterea copilului

#sarcina #simptome sarcina #simptome ciudate sarcina

7 simptome bizare intalnite in timpul sarcinii

Perioada sarcinii este una in care corpul tau va trece prin nenumarate modificari. Pe langa evidenta burtica, organismul tau se va confrunta cu o serie de simptome destul de ciudate, care te pot alarma. Nu intra in panica si accepta-le ca pe o parte fireasca a graviditatii! Iata la ce sa te astepti:
In timpul sarcinii corpul tau va trece prin nenumarate schimbari. Pe langa evidenta burtica, organismul tau se va confrunta cu o serie de simptome destul de ciudate, care te pot alarma. Nu intra in panica si accepta-le ca pe o parte fireasca a graviditatii! Iata la ce sa te astepti:

1. Pilozitate excesiva

Vei fi bucuroasa sa observi ca parul ti se indeseste si devine mai puternic. Pe de alta parte, vei observa si fire de par nedorite, pe chip sau pe abdomen. Este doar un efect al hormonilor de sarcina, de care vei scapa la scurt timp dupa nastere.

2. Flatulenta

Gazele stomacale sunt un simptom des intalnit la gravide. Din nefericire, ele te pot deranja exact in momentele cel mai putin dorite. Nu uita ca ai intotdeauna scuza conditiei de gravida, asa ca poti trece peste aceste incidente cu fruntea sus.

3. Dezechilibrul corporal

Burtica aflata in continua crestere iti va afecta si centrul de echilibru al corpului. Te vei trezi din ce in ce mai neindemanatica pe masura ce sarcina avanseaza. Cea mai buna metoda pentru a preveni accidentele sunt miscarile lente.

4. Vanatai neasteptate

Aparitia unor pete intunecate pe piele, inclusiv pe fata, nu ar trebui sa te ingrijoreze din cale afara. Hiperpigmentarea se numeste melasma si dispare dupa ce nasti sau dupa ce inchei perioada de alaptare.

5. Transpiratie abundenta

Noua greutate a corpului iti va spori si nivelul de transpiratiei. Hiperhidroza iti poate face sarcina mai dificila, mai ales daca aceasta se desfasoara in timpul sezonului cald.

6. Excitatie crescuta

Dupa depasirea hopului reprezentat de primul trimestru de sarcina, vei simti ca libidoul tau creste simtitor. Acesta este tot efectul hormonilor, nu te ingrijora!

7. Dureri dorsale

Nervul sciatic iti va aduce tot timpul aminte ca esti insarcinata. Durerile de sciatica in sarcina incep la nivelul soldului si isi croiesc drum in jos spre picior sub forma unor junghiuri sfredelitoare. In unele cazuri, senzatia se mentine si dupa sarcina.

Sursa foto: bebelu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului