Cresterea copilului

#dans #cursuri de dans #copii

6 motive pentru a-i inscrie pe cei mici la cursuri de dans

Cei mici adora muzica si adora sa fie mereu in miscare. Aceste doua motive sunt indeajuns pentru a explica de ce ideea de cursuri de dans pentru copii este perfecta ca activitate de vacanta ce se poate transforma pe nesimtite intr-o frumoasa pasiune de o viata.

Este foarte important ca cei mici sa fie indrumati catre activitati de grup care le fac cu adevarat placere si care nu adauga stres si nu iau din magia copilariei transformand antrenamentele in centrul universului celui mic. Dansul este pentru cei mici o modalitate distractiva de a petrece timpul, activitate care in acelasi timp le dezvolta personalitatea si ii ajuta sa isi faca prieteni. Pentru parinti avantajul principal este acela ca un curs dureaza intre 30 si 60 de minute fiind perfect chiar si pentru un program deja incarcat.

De ce sa inscrii copilul la cursuri de dans?

1. Cursurile de dans ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte frumos. In mod evident, la varste fragede copiii trebuie urmariti si indrumati pentru a nu dezvolta nici un fel de complex in ceea ce priveste aspectul fizic. Este de datorita parintilor sa fie atenti la alimentatia corecta si sa ii indrume catre activitatile care promoveaza o dezvoltare armonioasa si protejeaza de predispunerea ingrijoratoare catre obezitate ce creste procentual generatie de generatie.

2. Cursurile de dans ajuta la cultivarea increderii in sine. Dansul promoveaza energia, pasiunea, bucuria si exprimarea libera a personalitatii prin ritm si miscare. Toate acestea au un efect puternic in mod special asupra copiilor aflati in plin proces de dezvoltare. Studii efectuate asupra copiilor ce practica dansul de la varste fragede au demonstrat ca acestia dezvolta o personalitate deschisa catre arta, expresiva si relationeaza mai usor cu altii. Un alt factor psihologic care afecteaza increderea in sine are legatura cu faptul ca in general cursurile de dans se desfasoara in fata oglinzii. Micutii dansatori cresc cu o imagine sanatoasa de sine.

3. Dansul promoveaza socializarea. Cursurile de dans la scoli precum Stop and Dance unde instructorii sunt experimentati in a lucra cu copiii pun mare accent pe comunicarea dintre cursanti. Acestia promoveaza socializarea in timpul orelor de cursuri de dans pentru copii si ii invata pe cei mici ce inseamna munca in echipa. Nivelul de energie a intregii clase de dans tine de nivelul de energie individual al fiecaruia astfel ca se fac eforturi sustinute pentru a mentine o atmosfera energica, vesela si plina de optimism.

4. Dansul invata disciplina. Cei mai multi parinti se gandesc la sporturi precum artele martiale sau diverse sporturi de performanta atunci cand se discuta despre disciplinarea celor mici. Modul de a invata un copil importanta disciplinei nu trebuie sa cada in nici o extrema, este important ca micutii sa nu fie supusi unui mediu prea rigid sau unor asteptari ireale. In acelasi timp disciplina prin munca in echipa si prin separarea momentelor de joaca de cele serioase sunt un bun start in viata pentru orice micut. Dansul este intocmai acel tip de activitate ce promoveaza echilibrul perfect intre munca si distractie, seriozitate si multe zambete, iar aceasta este formula secreta pentru a ii mentine pe cei mici atenti si dispusi sa invete.

5. Dansul promoveaza o postura corecta. Perioada copilariei este cea in care se dezvolta cele mai proaste obiceiuri legate de postura. Persoanele care merg usor cocosate, care nu stau drept sau nu isi tin barbia ridicata adesea nici nu realizeaza aceste obiceiuri care isi au radacina in copilarie si pot avea inclusiv cauze psihologice legate de imagine de sine. Dansul ii ajuta pe cei mici sa isi formeze o imagine sanatoasa de sine si sa dezvolte armonios inclusiv din punct de vedere fizic.

6. Dansul este o activitate distractiva. Poate cel mai important motiv pentru care dansul este una dintre cele mai inspirate activitati extra scolare sau de vacanta pentru copii este faptul ca dansul este distractiv. Putine sporturi cu atatea beneficii asupra sanatatii sunt potrivite pentru micuti de orice varsta si sunt in acelasi timp atat de distractive. Orele de cursuri de dans pentru copii devin locul in care cei mici isi fac prieteni, invata sa socializeze, sa se exprime, sa aiba incredere de sine si cel mai important, descopera pasiunea pentru ritm si dans ce ii poate insoti o viata intreaga.

Nu in ultimul rand, cursurile de dans sunt potrivite pentru orice varsta asa ca parintii pot lasa deoparte stresul, grijile si oboseala si li se pot alatura celor mici pentru a se mentine in forma, a se pastra sanatosi si a reinvata ce inseamna bucuria pura a expresiei prin miscare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului