Cresterea copilului

#raceala #simptome #medic #febra #bebelus #vizita la medic

5 simptome ale bebelusului care te trimit de urgenta la medic

Congestia nazala, colicii sau iritatiile pielii sunt probleme cu care te vei confrunta constant in primele luni de viata ale bebelusului tau. Ce faci insa cand simptomele se accentueaza, evoluand intr-un ritm galopant? Cel mai bine este sa consulti de urgenta un medic pediatru. Iata cinci simptome care ar trebui sa te alarmeze!

1. Probleme stomacale

O serie continua de stari de voma si diaree ale bebelusului ar trebui sa te duca direct la cabinetul medicului sau la Urgenta. Micutul tau poate sa aiba o toxiinfectie alimentara sau o gastroenterita, asa-zisa raceala la stomac. Monitorizeaza cat de des se manifesta scaunele diareice la copil sau senzatiile de voma pentru a-i putea oferi medicului date cat mai precise despre simptomele celui mic. De la sase scaune diareice pe zi, copilul intra in pericol de deshidratare.

2. Gat rigid

Gatul rigid poate anunta instalarea meningitei. Daca simptomul este izolat, poate fi doar o alarma falsa cauzata de o pozitie nepotrivita adoptata de cel mic in timpul somnului. Meningita presupune ca, pe langa simptomul de gat intepenit, copilul sa aiba febra, sensibilitate la lumina si dureri de cap.

3. Iritatii ale pielii

Frecventele iritatii aparute la nivelul membrelor inferioare sau superioare nu sunt de natura sa starneasca temeri. Daca se raspandesc pe tot corpul, trebuie neaparat sa faci o vizita la medic, copilul tau ar putea suferi de urticarie. De asemenea, iritatiile care nu isi schimba culoarea cand le apesi sau cele care adauga si simptomul umflarii buzelor sau al fetei la petele aparute pe corp necesita tratament de urgenta!

4. Dureri puternice de cap

Durerile de cap puternice la copii trebuie sa te puna pe ganduri. Cele aparute in urma unei contractari a muschilor de pe scalp nu sunt de natura sa tina prea mult. In schimb durerile care persista ore in sir sau sunt insotite de tulburari de vedere, stari confuze si mers nesigur trebuie sa fie tratate cu seriozitate.

5. Febra

Racelile incep sa devina comune dupa ce copilul depaseste varsta de un an. Cu toate acestea, medicii pediatri recomanda sa urmaresti nu doar termometrul, ci si alte simptome ale copilului. Daca bebelusul are pofta de mancare si de lichide, iar febra stationeaza sub 38,5 grade, poti amana drumul pana la doctor. In cazul in care febra persista cateva zile in sir sau depaseste aceasta valoare, o vizita la medic este necesara.

Sursa foto: babywisemom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului