Sarcina

#sarcina #greata #simptome neplacute #haine gravida #pofte sarcina

4 simptome neplacute in primul trimestru de sarcina

O bucurie, asteptata sau nu, sarcina presupune multe momente speciale si unice, pe care ai sansa sa le experimentezi in decursul lunilor care urmeaza. Sunt insa si momente mai putin placute, incomode, pe care le poti resimti, in special, in primul trimestru al sarcinii. Iata care sunt 5 dintre acestea!

1 Pantalonii devin incomozi

Chiar daca, in primul trimestru de sarcina, burtica nu creste semnificativ, anumiti pantaloni nu iti vor mai veni atat de bine, ba chiar vor fi incomozi. Renunta la blugi si pantalonii care se inchid cu capse si poarta mai mult colanti.

2 Senzatiile de voma

Este ceva normal sa experimentezi senzatii de greata si voma in primele trei luni de sarcina. Acest fenomen nu se manifesta insa la toate femeile la fel. Poti experimenta o mica senzatie de greata doar dimineata sau doar la mirosul anumitor tipuri de alimente. Exista insa si femei care pot trai aceste senzatii neplacute toata ziua, neputandu-si controla reactiile nici in public. Vestea buna este ca poti, cu ajutorul acestor senzatii, scapa de anumite vicii, cum ar fi tigarile sau cafeaua.

3 Nu te mai incap bluzele

Atunci cand astepti un copil, in corpul tau au loc anumite schimbari hormonale care iti deregleaza functionarea obisnuita a organismului. Una dintre aceste schimbari este cresterea sanilor, care se umfla si incep sa te doara. Atunci este cazul sa iti reinnoiesti garderoba, caci bluzele cu care odinioara faceai furori s-ar putea sa te stranga, in special in zona bustului.

4 Poftele ciudate la mancare

Imposibil sa nu fi auzit despre poftele, mai mult sau mai putin ciudate, pe care le are o gravida. Acestea se manifesta de timpuriu, chiar din primul trimestru de sarcina. Sa nu ti se para ciudat, daca iti vei observa colegii de birou cum se uita la tine in timp ce tu mananci chipsuri cu ciocolata sau muraturi cu inghetata.

Sursa foto:www.livestrong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare