Cresterea copilului

#imbaiere copil #imbaiere bebelus #sfaturi imbaiere #ritual de imbaiere #bebelus #parinti

4 sfaturi, pentru a face ritualul de imbaiere a bebelusului cat mai placut

Pe cat de mult se tem parintii de prima baie a bebelusului, pe atat de mult vor incepe sa indrageasca acest moment petrecut cu micutul lor. Ritualul de imbaiere ofera unele dintre cele mai frumoase clipe petrecute de parinti si bebelus impreuna. Iata cum poti face ca momentul baitei sa fie unul distractiv, dar si unul in care micutul sa fie in siguranta:

Pregatire atenta

Organizeaza din timp totul, astfel incat sa ai la indemana toate instrumentele necesare pentru baita: hainutele de schimb, un prosop de bumbac, un burete special, sampon si sapun pentru bebelusi.

"Trebuie sa te inarmezi cu toata rabdarea din lume, caci daca bebelusul simte ca parintele este agitat, o sa fie si el", spune expertul in ingrijirea bebelusilor Lisa Clegg, pentru sofeminine.co.uk.

Cat despre frecventa baii, intrebare pe care si-o pun multi parinti, Lisa spune ca "nu este obligatoriu sa imbaiezi bebelusul in fiecare zi", insa a observat ca daca exista un ritual al baitei in fiecare seara, bebelusul este mai relaxat si doarme mai bine.

Apa trebuie sa fie la o temperatura potrivita

Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca temperatura apei este cea potrivita, deoarece pielea bebelusului este delicata si sensibila. Te poti folosi de un termometru de baie, ca sa fii sigur ca temperatura este in jur de 37 de grade Celsius. Daca nu ai un astfel de instrument la indemana, poti "lua" temperatura apei cu cotul. Daca nu te jeneaza, nefiind nici prea rece, nici fierbinte, poti imbaia copilul.

O jucarie face minuni

Pentru unii bebelusi momentul baitei nu este unul tocmai fericit, de aceea nu contenesc cu plansul si agitatia. Una dinte metodele prin care poti indulci acest moment este sa ii aduci un companion. Orice jucarie vesela si colorata, din plastic, ii va capta atentia, iar bebelusul va fi fericit sa se joace cu noul lui prieten.

Totodata, vorbeste cu bebelusul si indrazneste sa redevii si tu copil, facand tot felul de giumbuslucuri care ii vor starni rasul micutului.

Nu lasa copilul nesupravegheat

Nici macar pentru o secunda bebelusul nu trebuie sa ramana nesupravegheat in cadita, caci accidentele se pot intampla oricand. Daca iti suna telefonul sau se aude soneria si trebuie sa raspunzi urgent, infasoara copilul in prosop si ia-l cu tine. Ca sa eviti astfel de situatii, este bine ca la ritualul de imbaiere sa participe ambii parinti.

Sursa foto: hdwallpap.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului