Cresterea copilului

#bebelus #gaze #gaze intestinale

4 semne ca bebelusul are gaze intestinale

Gazele intestinale sunt o problema frecventa in randul bebelusilor, cu care aproape fiecare parinte se confrunta, mai devreme sau mai tarziu. Unii dintre copii au o cantitate mai mare de gaze in stomac, motiv pentru care pot resimti disconfort sau chiar dureri.

In fata acestei probleme, multi parinti se simt neputinciosi. Exista anumiti factori care contribuie la producerea gazelor intestinale, iar simptomele sunt, uneori, greu de identificat. Iata cateva semne ca bebelusul tau are gaze!


1. Varsaturi

In cazul in care nou-nascutul vomita, acesta ar putea fi un semn ca are gaze. Daca bebelusul inghite prea mult aer, unele dintre efectele adverse sunt varsaturile. Pentru a evita aceasta problema, este important sa te asiguri ca bebelusul apuca mamelonul in mod corect. Aerul care patrunde printre gura copilului si mamelon poate cauza gaze. Prea multe gaze produc, in cele din urma, varsaturi, care necesita consultul pediatrului.


2. Colicile

Colicile reprezinta o problema atat pentru parinti, cat si pentru copil. Aceasta problema este extrem de frustranta pentru parinti, care se chinuiesc ore in sir sa calmeze bebelusul ce plange necontenit.

Colicile provoaca dureri abdominale acute, motiv pentru care acesti bebelusi plang mai mult de trei ore pe zi.


3. Refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian apare cand continutul gastric se intoarce in esofag si irita mucoasa stomacului si a esofagului. Daca bebelusul sufera de reflux, este recomandat sa fie tinut intr-o pozitie verticala atunci cand este alaptat.


4. Probleme intestinale si constipatie

Incapacitatea bebelusului de a elimina gazul poate provoca probleme intestinale. Chiar si copiii alaptati se pot constipa, mai ales daca mama ia medicamente care produc acid. Pentru bebelusii care au gaze si se constipa, este recomandat consumul apei in fiecare zi.

Sursa foto: singaporemotherhood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Top
Top