Cresterea copilului

#copil #facebook #dezvoltare copil #bauturi acidulate #afectare copil #copilarie extinsa

4 lucruri moderne care iti afecteaza copilul mai mult decat crezi

Copilul tau da semne de indiferenta in comunicarea cu tine sau prietenii tai, iar tu nu ai nicio explicatie pentru starile lui de apatie. Studii recente arata ca situatia este intalnita la nivel global, avansul tehnologic al ultimelor decenii izoland din ce in ce mai mult tinerii. Iata care sunt cauzele lipsei de empatie si a fenomenului de izolare pe care il constati la copilul tau.

1. Facebook

Exemplul a fost ales doar din cauza popularitatii sale. In realitate, toate retelele de socializare au un rol declansator in alienarea adolescentilor si tinerilor din intreaga lume. "Comunicarea online nu este similara impartasirii sentimentelor si ideilor intr-un grup", sustin sociologii. In Statele Unite, de exemplu, s-a constatat ca 40% dintre tineri au un grad mult mai scazut de empatie fata de tinerii acum 20 sau 30 de ani. Semnale alarmante vin si din tari europene precum Franta sau Spania, unde comunicarea directa intre tineri era un lucru de la sine inteles acum 15 ani.

2. Bauturile acidulate

Nutritionistii sustin ca bauturile acidulate, indulcite cu substante artificiale, reduc nivelul de inteligenta al consumatorilor, spre deosebire de cele indulcite dupa reteta de acum 30 de ani, cu zahar natural. Nu iti ramane decat sa iti treci copilul pe un regim de sucuri naturale pentru a-l feri de necazuri.

3. Copilaria extinsa

Daca iti cocolosesti copiii pana la varste prea mari, risti sa ii transformi in indivizi inadaptabili, sustin psihologii. Sunt sanse mai mici ca un copil pus la munca in familie sa inregistreze esecuri dupa 20 de ani decat un rasfatat care si-a trait copilaria pana la plecarea la facultate.

4. Izolarea de grup

Neapartenenta la un grup de prieteni sau respingerea copilului tau de catre acel grup vor determina izolarea lui. O perioada prea lunga de singuratate il pot aduce la limita depresiei. Atentie la manifestarile sale, starile conflictuale cu profesorii si colegii, precum si indiferenta sa pot masca o vulnerabilitate pe care el o resimte din plin.

Sursa foto: howtoparentateen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare