Relatii

#barbat bun #partener #dragoste

6 motive pentru care e tot mai greu sa gasesti un barbat bun

Tot mai multe femei au convingerea ca e din ce in ce mai dificil sa intalnesti un barbat asa cum iti doresti. Si realitatea tinde sa le dea dreptate. Chiar daca ar fi sa lasi deoparte standardele insusite in familie si tot vei descoperi ca barbatii buni au cam disparut. Care sa fie motivul?

De fapt, vina o poarta societatea in care traim si care si-a schimbat optica. Cultura noastra a evoluat intr-un mod care a facut dificila gasirea unui barbat bun, care sa te trateze frumos. Iata cateva motive:

Au prea multe optiuni. Datingul nu mai este acelasi nici macar ca acum 10-15 ani. Agatatul difera fata de ceea ce stiam in anii 90 sau chiar in 2000. Oamenii se cunosc altfel acum, intalnirile decurg diferit. Mai mult decat atat, barbatii au mult mai multe optiuni si de aceea nu isi mai doresc sa fie doar cu o singura femeie. Sau cel putin nu mai vor sa curteze doar o femeie cand au o varietate atat de mare la dispozitie.

Cauta mereu ceva "mai bun". Este o realitate trista, dar intr-o lume cu atat de multe optiuni, barbatii ajung sa fie convinsi ca ceva mai bun ar putea fi chiar dupa colt. Acesta este motivul pentru care e greu sa gasesti un barbat care e gata sa se inhame la o relatie serioasa, cata vreme se gandeste ca urmatoarea femeie pe care o va intalni ar putea fi perfecta.

Nu considera casatoria importanta. Daca pe vremuri barbatii abia asteptau sa se casatreasca, e drept, de multe ori si pentru ca abia atunci puteau face sex cu femeia iubita, astazi lucrurile nu mai sunt asa. Nu se mai grabesc sa intre intr-un mariaj tocmai pentru ca in felul acesta au mai multa libertate si pot renunta mai usor la o relatie.

Unii barbati sunt intimidati de putere. Comparativ cu un deceniu, doua in urma, femeile sunt mai independente. Puterea pe care le-o da succesul in cariera, spre exemplu, este intimidant pentru unii barbati care, probabil, se gandesc ca nu vor reusi niciodata sa detina controlul relatiei.

Tehnologia a creat distanta. Cum poate cineva sa gaseasca un barbat bun cata vreme traim intr-o lume in care tehnologia face regulile si cele mai intime relatii ale noastre sunt cu smartphone-urile?

"Barbatul-copil" este o problema reala. Faptul ca barbatii se maturizeaza greu nu reprezinta doar un mit. Barbatii chiar raman copii multa vreme, inclusiv si dupa ce s-au casatorit. Sufera de sindromul Peter Pen – nu vor sa creasca. Daca va creste va trebui sa devina responsabil, sa-si ia viata in maini si chiar sa gaseasca o femeie de care sa se indragosteasca. Multi barbati nu vor sa faca asta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare