Relatii

#greseli dating #greseli timizi #timiditate relatie #viata sentimentala #timiditate #dating

Sunt timid, dar ma tratez: 3 greseli de dating de care trebuie sa scapi

Complicata lume a intalnirilor se poate dovedi un real teren minat pentru oamenii timizi. Datingul, o activitate sociala care ii forteaza sa iasa din carapacea lor protectoare, este perceput ca fiind periculos si mai degraba de evitat decat de dorit. Dar daca esti timid/a si vrei totusi sa ai o viata sentimentala infloritoare, in pofida acestor porniri, afla ca poti lua cateva masuri. Iata care sunt greselile pe care ar trebui sa eviti sa le (mai) comiti pentru ca viata ta amoroasa sa prinda aripi!

 

1. Te lasi daramat/a de un refuz

Tocmai fiindca iti vine greu sa mergi la intalniri, daca se intampla sa te confrunti cu o respingere, te simti cat se poate de lezat/a si refuzi sa mai incerci cu altcineva? Ei bine, inainte de a lua o decizie pripita, gandeste-te asa: ai fost la o prima intalnire cu cineva pe care abia il cunosti. Cu alte cuvinte, el/ea nu are nicio putere asupra ta – nu este o persoana la care tii, de care iti pasa prea mult. Nu ii pune in brate, asadar, decizia de a fi sau nu mai fi dispus/a sa mergi la intalniri – ia respingerea ca atare si spune „next!” cu toata increderea. Data viitoare va fi mai bine!

2. Nu flirtezi

Asa cum flirtul excesiv poate deveni agasant, la fel si absenta lui iti poate crea probleme cand iesi cu cineva care iti place. Iti va fi dificil la inceput, dar lasa-te dus/a de val: o atitudine jucausa si cateva glumite nu vor face decat sa detensioneze atmosfera si sa va ajute pe amandoi sa va simtiti mai in largul vostru. Aminteste-ti ca si partenerul/a tau/ta are emotii – chiar daca nu pare -, iar faptul ca flirtezi ii va confirma ca esti interesat/a, astfel incat sansele ca povestea voastra sa se indrepte in directia dorita de tine sa creasca vertiginos. Daca nu flirtezi deloc, risti ca el/ea sa creada nu il/o placi, iar lucrurile sa se opreasca dupa prima intalnire.

3. Nu preiei initiativa

Din teama ca vei face ceva gresit, ca te vei face de ras, ca el/ea nu va raspunde la fel… te infranezi si ajungi sa nu mai preiei deloc iniativa, de la stabilirea locului de intalnire la gasirea unor subiecte de conversatie si sarutul de noapte buna. Ia-ti inima in dinti si, daca ai o idee/sugestie/subiect de discutie, dezvalui-o cu curaj, fara a te concentra asupra a ceea ce ar putea el/ea crede despre tine. Chiar daca pare altfel, nu ai prea multe de pierdut – in schimb, indrazneala de a te arata asa cum esti tu, in spatele armurii pe care o afisezi mereu, iti poate fi rasplatita inzecit!

Sursa foto: imgkid.com
 
Tu cum faci pentru a trece peste timiditate cand vine vorba despre viata ta amoroasa?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare