Relatii

#prima intalnire #dating #nota #achitare nota #dating online #matrimoniale #relatii

Prima intalnire: plateste el nota sau o impartiti frateste?

Prima intalnire cu un barbat de care esti interesata cu adevarat este cu siguranta o experienta emotionanta. Esti preocupata de fiecare mic detaliu, astfel ca problema achitarii notei la finele intalnirii sigur nu ti-a scapat din vedere. Cum ar trebui sa abordezi aceasta situatie delicata? Te oferi sa iti achiti consumatia sau il lasi pe el sa plateasca?

Problema este usor spinoasa din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte, esti o femeie independenta, perfect capabila sa aiba grija de ea insasi, astfel ca ti-ai putea dori, pe buna dreptate, sa ii demonstrezi si partenerului tau ca esti egala lui si sa te oferi sa iti achiti partea.

Pe de alta parte insa, un adevarat gentleman, care nu isi doreste decat sa faca un gest frumos prin achitarea intregii note, ti-ar putea interpreta atitudinea drept dezinteres – in definitiv, cand vrei sa scapi urgent de la o intalnire si sa nu mai ai niciodata de-a face cu un tip, iti platesti consumatia si te faci nevazuta, nu-i asa?

Ce-i de facut, asadar? Inainte de a decide care este cea mai buna abordare la prima intalnire, iata ce ar trebui sa ai in vedere:

Dezvaluie-ti partea feminina

Intr-adevar, esti o femeie independenta, moderna, cu o mentalitate adaptata secolului in care traim. Insa ar trebui sa stii ca datingul, fie ca vorbim despre intalniri in mediul virtual sau in cadrul cercului de cunoscuti, ramane o “afacere” traditionala. Cu alte cuvinte, la primele intalniri, barbatii cu adevarat interesati de o relatie isi vor asuma rolul de gentlemani protectori, cu o singura misiune – de a-si impresiona partenera -, in timp ce urmasele Evei au “obligatia” de a fi dragute si feminine.

Ti se pare degradant? De fapt, chiar nu este. Pur si simplu, la primele intalniri, ofera-i lui sansa de a fi gentlemanul desavarsit, de a-ti deschide usa la masina, de a te conduce acasa… si de a plati nota la restaurant, de ce nu?

Testeaza-l, dar cu delicatete

Stiai ca problema spinoasa a notei de plata este o modalitate excelenta de a-i testa generozitatea? Ei bine, chiar daca, de fapt, esti perfect dispusa sa iti achiti partea, in momentul in care chelnerul va aduce nota, lasa-l pe el sa aiba prima reactie si vezi ce se intampla. Daca intr-adevar considera ca ar trebui si tu sa contribui cu ceva, iti va transmite, intr-o forma sau alta. In caz contrar, va achita el nota, iar tu ii vei putea multumi la final pentru o seara minunata. Si, cine stie, daca v-ati simtit amandoi minunat, ati putea planifica urmatoarea intalnire!

Sursa foto: mydearvalentine.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare