Relatii

#luna divorturilor #ianuarie #sarbatori #concediu #divort

Motivul pentru care ianuarie este luna divorturilor

In ultimii ani, ianuarie si-a capatat supranumele de „luna divorturilor”. Desi un studiu al Universitatii din Washington sustine ca cele mai multe divorturi se pronunta in martie si in august, avocatii au observat un varf al cererilor de divort imediat dupa inceperea noului an.

 

Concluzia specialistilor este ca decizia de separare vine de cele mai multe ori in timpul vacantelor. In cazul in care cuplurile, in special cele cu copii, au luat in calcul divortul inca inaintea concediului, decid sa ramana impreuna pana la finalul anului, asa incat familia lor sa mai aiba o ultima vacanta impreuna inainte de separare.

Ianuarie este si luna in care ne facem planuri pentru anul care abia incepe, motiv pentru care multe cupluri isi fac o reevaluare a mariajului lor. „Concediul este si momentul in care emotiile cresc, iar daca esti nefericit sau nemultumit de mariajul tau, atunci vacanta iti poate starni dorinta de separare”, sustine James Gross, avocat specializat in divorturi, citat de Huffington Post.

Altii, in schimb, cuprinsi de „magia Craciunului”, ar putea incerca sa dea un impuls vietii sentimentale. Cu toate acestea, imediat ce anul incepe si spiritul sarbatorilor dispare, reapar frustrarile in relatie. Chiar daca am vrea sa dam crezare filmelor, magia sezonului de iarna nu poate rezolva problemele de cuplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare