Relatii

#femeia primul pas #barbat timid #relatie #flirt #primul pas

Ladies first! 3 motive pentru care e bine ca femeia sa faca primul pas

Ne-am obisnuit sa credem ca barbatul trebuie sa faca intotdeauna primul pas. El e cel care „agata”, cel care cere primul numaul de telefon, cel care propune o a doua intalnire? Dar ce se intampla atunci cand respectivul nu face nicio miscare?

 

Iata cateva motive care arata ca si femeia poate face primul pas:

El nu se pricepe la flirt

Exista un set de aptitudini de-a dreptul cruciale atunci cand vine vorba despre flirt, de exemplu, asa cum exista si abilitati speciale menite sa mentina o relatie de lunga durata. Daca barbatul de care o femeie este interesat da semne ca nu poseda aceste aptitudini, atunci nu e nimic mai bun de facut decat ea sa fie cea care initiaza flirtul.

El e un pic cam timid

Nu e nimic rau ca un barbat sa fie ceva mai timid. E si acesta un semn de sensibilitate. Insa bine ar fi ca macar femeia de langa el sa fie ceva mai indrazneata. Pentru ca o astfel de femeie va avea curajul sa faca ea primul pas pentru a initia o relatie. Important este sa ii intuiasca barbatului intentiile si sa actioneze in consecinta.

El a suferit o dezamagire in trecut

O dezamagire in dragoste lasa urme adanci si sadeste temeri greu de depasit chiar si pentru un barbat. O relatie care s-a incheiat brusc, impotriva vointei sale, poate fi un motiv plauzibil pentru faptul ca un barbat evita sa se arunce iar intr-un alt parteneriat. In acest caz, primul pas il poate face foarte lejer femeia, iar totul poate incepe printr-o apropiere pur prieteneasca. Usor-usor, discutiile pot evolua astfel incat sa se ajunga la o relatie amoroasa.

Ce parere ai, este in regula ca femeia sa fie cea care sparge gheata intr-o relatie?

  •   2016-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii