In urma cu 15 ani, romanii se casatoreau de tineri. in 1990, barbatii se casatoreau la 25 de ani, iar femeile, la 22. Varsta medie este acum de 30 de ani pentru barbati si 27 pentru femei.

Instabilitatea financiara pare a fi principalul motiv pentru care romanii se gandesc de doua ori inainte de a ajunge la Starea Civila si de a avea copii! Lucru care nu se intampla in anii de crestere economica. in 2007 s-au nascut peste 214.000 de bebelusi. Numarul lor a crescut in 2008 si in 2009. insa, din 2010 lucrurile s-au schimbat. O confirma inclusiv cele mai recente date facute publice de Institutul National de Statistica: in septembrie au venit pe lume cu vreo 1.300 de copii mai putini decat in luna anterioara.

De asemenea, daca, in generatiile trecute, familiile aveau, in medie, cel putin doi copii, acum media e de doar un copil. In plus, femeiele au primul copil la 26 de ani, comparativ cu anii ’90, cand deveneau mame la 22 ade ani.

  •   2015-11-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.