Relatii

#relatie #copil #cuplu #tata

Iubesti un tata singur? Ce trebuie neaparat sa stii

Asa cum exista mame singure exista si barbati care isi cresc singuri copiii. Probabil ca ti-e greu sa crezi ca te-ai putea indragosti de un tip aflat intr-o astfel de situatie. Asta pana cand ti se intampla, pentru ca uneori viata are alte planuri pentru tine. Doar ca un tata singur nu apare si cu instructiuni de folosire.

Relatia cu un barbat care are un copil in ingrijire este plina de satisfactii in multe privinte, plus ca te poate ajuta sa iti dai seama mult mai rapid daca iti doresti o relatie pe termen lung cu acel barbat. Exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand intri intr-o astfel de relatie.

Nu vei fi niciodata Nr. 1

Din clipa in care s-a nascut si cel putin pana ce a facut 18 ani, copilul va locui impreuna cu tatal sau. Chiar daca nu este un tata autoritar, totusi copilul sau va fi intotdeauna pe primul loc. Abilitatea unui tata de a-si pune copiii pe primul loc in general, fara a te face sa te simti prea mult neglijata, este un indicator excelent cu privire la genul de barbat care este.

Vine cu un „bagaj”

Cand un barbat are un copil sau mai multi, are si o experienta de viata ceva mai vasta. Acest bagaj emotional cu care vine in relatie ar putea sa-l faca mai reticent la relatii noi. lent sa comita sau chiar prea dornic sa se angajeze. Cand va face pasul va stii foarte bine ce vrea, va fi hotarat, nu va oscila. Genul acesta de barbat nu este pentru orice femeie, mai exact nu e potrivit pentru cele care isi doresc un partener foarte romantic.

Daca esti geloasa, grija mare

Ce vor avea mereu copiii unui barbat? O mama! Partenerul tau ar putea avea o relatie buna cu mama copiilor sai, ar putea fi cei mai buni prieteni. Sau poate ca afiseaza o ura reciproca, dar in realitate ascund sentimente profunde. Daca esti geloasa, o astfel de relatie nu va merge. Pentru ca te vei teme mereu ca mama copiilor va reveni puternic in viata barbatului de langa tine.

Pregateste-te sa fii flexibila

Cand te intalnesti cu un tip care are un copil, ai de jonglat nu doar cu programul lui si al tau, ci si cu cel al copilului. Fii deschisa si flexibila cu privire la timpul tau, daca vrei sa-l cunosti mai bine. Daca anuleaza o intalnire in ultimul moment nu e de joaca. Are cu siguranta lucruri importante de rezolvat.

E posibil sa nu mai vrea alti copii

Daca are un copil pe care si-l creste exemplar nu inseamna neaparat ca isi mai doreste un altul. Asadar, e posibil sa nu mai vrea unul si de la tine. Da, e clar ca iubeste copiii, dar trebuie sa discutati serios de la bun inceput, pentru a nu avea surprize pe parcursul relatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare