Barbatii nu vor femei destepte pentru ca se simt amenintati! Cel putin aceasta este concluzia unui studiu efectuat de psihologii de la Universitatea din Buffalo, Universitatea Luterana din California si Universitatea din Texas.


Specialistiiu afirma ca femeile inteligente ii fac pe barbati sa se simta mai putin masculini. Cu alte cuvinte, atunci cand au fost chestionati, cei 105 barbati care au participat la studiu au spus ca, desi le place ideea de a intalni femei inteligente, daca se pune problema ca viitoarea partenera sa le depaseasca propriile capacitati mintale, atunci atractia dispare.

Intr-un scenariu ipotetic, cei care au luat parte la studiu s-au aratat extrem de atrasi de partenerele cu cunostinte mai bogate decat ale lor. Cand au fost pusi in fata situatiei de a-si intalni partenerele mai inteligente in viata reala, au dat inapoi, nu au aratat aceeasi dorinta de avea o intalnire romantica.

Intr-un articol publicat de The Telegraph, intitulat „De ce unii barbatii fug la mile distanta de femeile inteligente?", Susan Greenfield, om de stiinta si scriitoare, spune ca „nu toti, dar barbatii se simt confortabil doar cand pot avea ultimul cuvant. Acesti masculi Alpha evita partenerele care concureaza cu ei din punct de vedere intelectual, si cauta mai degraba pe cineva care sa le sustina egoul, nu sa il distruga".

Sursa foto: evanmarckatz.com

  •   2015-11-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles: Scapa de obiceiurile proaste care iti strica somnul

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii