Relatii

#relatii #intalniri #matrimoniale #dating online #dating #greseli dating #site intalniri romania

Datingul este un joc al adultilor: cum sa renunti la greselile copilaresti

 Te-ai intrebat vreodata care este stilul tau de dating? Mai exact, ce asteptari ai, cum se traduc acestea in comportamentul tau, cum influenteaza atitudinea ta reusita unei relatii? Ei bine, afla ca adesea, cel mai probabil fara sa-ti dai seama, adopti comportamente care, la o analiza nu foarte profunda, sunt incredibil de similare celor specifice… copiilor. Cu alte cuvinte, chiar daca esti o femeie matura, independenta si perfect capabila sa aiba grija de ea, nu inseamna ca ai scapat cu totul de o serie de atitudini imature.

Ce inseamna asta, de fapt? In majoritatea cazurilor, inseamna o atitudine centrata pe propria persoana si pe propriile nevoi in mod exclusiv, de tipul “Barbatul perfect trebuie sa fie inalt, bine facut, inteligent, loial etc.”, fara a tine cont si de cealalta persoana din ecuatie – barbatul ideal insusi – cu ale sale nevoi si asteptari.

Micutii, in primii ani de viata, nu au inca abilitatea de a se pune in locul celorlalti si, in plus, vor ca intreaga atentie a celor din jur sa se reverse numai si numai asupra lor. In caz contrar, au senzatia ca lumea lor s-a sfarsit. Te suspectezi si pe tine de astfel de comportamente? Daca remarci ca ai facut din gasirea Marii Iubiri si din casatorie telurile tale in viata, este momentul sa iti revizuiesti atitudinea si sa scapi de aceasta gandire deloc profitabila pentru tine si fericirea ta sentimentala.

Investeste in tine

Poate parea un cliseu, fiindca primesti acest sfat dintr-o multime de directii, dar este adevarat: pentru a putea iubi pe cineva si – foarte important – pentru a te lasa iubita, este vital sa incepi prin a-ti acorda, in primul rand, tie toata iubirea de care esti capabila. In loc sa te concentrezi asupra barbatului minunat pe care iti doresti sa il ai alaturi, investeste-ti resursele (de orice tip) in dezvoltarea proprie. Imprieteneste-te cu tine insati, ai grija de tine, dezvolta-ti abilitati noi, gaseste-ti noi pasiuni etc. – toate acestea te vor slefui si transforma intr-o femeie cu o stima ridicata de sine, dar mai ales mult mai iubitoare si mai generoasa, atat cu ea insasi, cat si cu cei din jur.

Fii sincera cu tine si cu ceilalti

Odata demarat acest proces, vei descoperi curand ca iti dai seama cu mai multa usurinta cand un barbat cu care te intalnesti ti se potriveste sau nu. Fii mereu sincera cu tine, dar si cu celalalt si, daca descoperi ca lucrurile nu merg, nu insista. Mergi mai departe si ramai deschisa posibilitatilor. In definitiv, in acest moment, stii ca langa tine se va potrivi doar un barbat stabil si matur emotional… exact asa cum esti si tu!

Sursa foto: rr-magazine.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului