Relatii

#dating #relatii #intalnire #cuplu

Cum iti dai seama rapid ca vrea sa va mai intalniti si a doua oara

Cercetatorii Universitatii din Kansas au studiat modul in care oamenii flirteaza. Ei au vrut sa afle care sunt secretele celor care reusesc sa faca rapid o impresie buna si sa obtina astfel o intalnire cu un potential partener. Iata ce au descoperit:

12 minute. De atat ai nevoie pentru a-ti crea o prima impresie despre interlocutorul tau, arata un studiu realizat anul trecut. In acest interval, iti poti da seama daca esti sau nu interesat de celalalt si daca te mai tenteaza si o a doua intalnire. Dar, totusi, cum iti poti da seama ca ai lasat o impresie buna, mai ales cand relatia a inceput online? La asta au incercat sa gaseasca raspuns americanii.

Totul tine de modul in care decurge conversatia. Astfel, arata cercetarea specialistilor de la Universitatea din Kansas, cei care sunt incantati de partenerul de dialog fac complimente, starnesc conversatia, femeile devin mai expansive pe masura ce isi dau seama ca il plac pe cel din fata lor, iar barbatii coboara tonul vocii atunci cand sunt incantati de partenera de dating.

Atentie la gesturi

In schimb, limbajul non-verbal are si el un cuvant de spus. Picioarele incrucisate sunt semn ca cel care se afla in fata ta nu este de acord cu ceea ce spui sau ca nu te place. Un alt indicator negativ le vizeaza pe femei. Cercetatorii considera ca e „semn rau” atunci cand femeile nu pun intrebari, pentru ca asta inseamna ca nu sunt interesate de cel cu care s-au intalnit.

Rezultatele studiului arata ca, in primele trei minute de conversatie, partenerii care ulterior s-au dovedit interesati unul de celalalt au flirtat din priviri, s-au aratat interesati de ceea ce spunea celalalt.

In urmatoarele trei minute ale intalnirii fata in fata, cei care sunt impresionati de partenerul de dialog incep sa gesticuleze cu palmele si cu bratele deschise.

Femeile, mai volubile, barbatii, mai temperati

Intre minutele 7 si 9 ale conversatiei, partenerii care prezinta interes incep sa se complimenteze reciproc, ba chiar este momentul in care femeile devin dispuse sa divulge deja detalii personale.

In ultimele 3 din cele 12 minute „critice”, femeile devin mai volubile, rad si gesticuleaza, in vreme ce barbatii care sunt interesati de potentiala partenera tind sa vorbeasca mai incet, sa coboare tonul vocii.

Dr. Jeffrey Hall, autorul cercetarii, considera ca cel mai bun sfat pentru un dating reusit este sa iti cunosti propria tehnica de flirt, dar sa inveti sa recunosti si semnele pe care partenerul ti le ofera, mai exact indiciile care iti poti arata daca este sau nu interesat de persoana ta. El spune ca trebuie sa fii direct, dar nu prea mult, si sa fii atent la limbajul mimico-gestual asa cum ar fi un zambet sau chiar niste sprancene ridicare.

Tu care crezi ca sunt semnalele care iti arata ca persoana cu care te-ai intalnit e interesata de tine?

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

Sursa foto: becuo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului