Relatii

#dragoste #cuplu #sex #relatii # iertare dragoste

Cum il ierti ca sa iti salvezi relatia. Afla cum treci mai usor peste problemele in cuplu!

Iertarea este una dintre cele mai dificile emotii cu care te poti confrunta intr-o relatie. Dupa ce ai aflat ca partenerul te-a inselat sau pur si simplu a gresit fata de tine, apare  o noua provocare: iertarea. 

Prin iertare te eliberezi si incepi sa te vindeci. Totusi, desi acest lucru suna bine in teorie, in practica iertarea poate fi uneori imposibila. Pentru a putea insa ierta cu usurinta, trebuie sa afli mai intai ce inseamna aceasta emotie. 

Iata ce nu este iertarea: 

Iertarea nu inseamna ca trebuie sa ii spui persoanei in cauza ca este iertata. De asemenea, iertarea nu ar trebuie sa se amestece cu alte sentimente sau sa mergi pe ideea ca ai trecut peste problema momentan si ca acum totul este in regula. Totodata, a ierta nu inseamna sa uiti ca incidentul s-a intamplat vreodata. 

Si, in final, iertarea, nu este ceea ce faci pentru altul.  Prin iertare inseamna sa accepti realitatea si ceea ce s-a intamplat si sa gasesti o modalitate de a trai cu aceasta stare. Acest lucru poate fi un proces gradual si nu trebuie sa includa neaparat in cauza. Iertarea nu este ceva ce faci pentru persoana nedreptatita, ci pentru tine si starea ta de bine. 

Iertarea vine din interior si trebuie sa inveti sa traiesti cu ea, astfel incat sa te eliberezi de gandurile de razbunare, sa uiti de dependenta de adrenalina sau de furie. Autoidentificare cu o victinam sau teama de ierta nu trebuie sa te faca sa pierzi conexiunea cu alte persoane. Acest sentiment trebuie sa devina familiar cu tine, cu gandurile si sentimentele tale. 

Cand iertam si ce trebuie sa facem dupa 

Iertarea trebuie sa implice sentimentul de a fi dispus sa ierti. Uneori, durerea poate fi adanca si persoana pe care trebuie sa o ierti prea abuziva, insa nu important este sa nu incerci sa ierti pe cineva inainte de a fi identificat daca simti pe deplin ca vrei sa fac asta si ai lasat de-o parte mania si durerea. 

Daca decizi sa ierti, gasesteti un loc bun si timp pentru a fi singur cu gandurile tale. Apoi incearca sa te gandesti la urmatoarele lucruri: 

Care a fost incidentul care te-a infuriat atat de tare, daca accepti ce s-a intamplat si cum te simti tu in raport cu problema in cauza. Pentru a ierta trebuie mai intai sa recunosti realitatea si modul in care te-a afectat. 

Iertarea vine prin depasirea limitelor noastre si la credintele noastre. Iertarea nu trebuie sa vina in urma unor cadre denaturate, de aceea ai nevoie de liniste pentru a lua aceasta decizie. 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare