Relatii

#scandal #cearta #impacare #despartire

Cum depasesti super usor o cearta cu iubitul

E normal sa nu fim de acord cu partenerul de viata in anumite privinte. Suntem oameni diferiti si oricat de potriviti am fi unul cu celalalt, tot apar uneori conflicte care pornesc de la modalitati diferite de a vedea lucrurile. Totusi, exista oare vreo modalitate de a evita certurile? Probabil ca exista. Insa cu siguranta exista moduri de a depasi cu brio un episod mai tensionat.

1. Numara pana la 10

Nu e o gluma! Atunci cand auzi ceva ce nu iti este pe plac, ceva cu care nu esti de acord, trage aer in piept si numara pana la 10. E clar ca nu ai vrea sa iti ranesti partenerul sub un impuls de moment, nu-i asa?

2. Adoptati un semn special care sa insemne "STOP"

Conveniti impreuna asupra unui semnal special la care sa apelati atunci cand o discutie este pe punctul sa escaladeze. Poate fi un gest sau chiar un cuvant amuzant, spre exemplu. In felul acesta, atmosfera se va detensiona rapid si veti gasi momentele de ragaz pentru a discuta in liniste.

3. Nu incerca invingi

Nu trebuie sa ai intotdeauna dreptate. Intr-o cearta cu persoana iubita nu exista lucruri total gresite sau foarte corecte. Nu incerca sa tii cu dintii de opiniile tale. Nu vei ajunge nicaieri. Din contra, s-ar putea chiar ca discutiile sa degenereze.

4. Sunt lucruri pentru care nu merita sa te certi

Este absolut normal sa existe diferente de opinie, mai ales pana cand reusiti sa va obisnuiti unul cu celalalt. Dar exista si probleme pentru care nu merita sa va certati, intrucat nu fac decat sa adauge un plus de stres si de resentimente. Dezbateti cu argumente doar ceea ce chiar merita si are o finalitate.

5. Ofera-i partenerului o imbratisare

Atunci cand exista o neintelegere sau un dezacord probabil ca ultimul lucru pe care simti nevoia sa il faci este sa iti atingi partenerul. Cu toate acestea, orice contact tactil iti aminteste ca il iubesti si ca iti doresti sa fiti impreuna. Nu te teme sa ceri o imbratisare si sa oferi la randul tau una. Aceasta ar putea ajuta mai mult decat crezi.

6. E ok sa mergeti la culcare suparati

Probabil ca printre sfaturile de viata pe care ti le-a dat bunica s-a numarat si cel potrivit caruia n-ar trebui sa mergi niciodata la culcare suparata pe iubitul sau pe sotul tau. Ei bine, expertii sunt de parere ca nu e nevoie sa ajungi pe loc la un acord cu partenerul de viata. Faceti-va timp pentru a va odihni si cu siguranta a doua zi veti privi lucrurile cu alti ochi. Nu trebuie sa te temi fiindca nu se va intampla nimic rau cu relatia voastra peste noapte. Din contra!

7. Glumeste

Iesi la interval cu o gluma buna. E un mod foarte util de a detensiona situatia. Nu incerca sa fii ironica sau sa iti critici partenerul tau. Un singur cuvant amuzant, spus cu zambetul pe buze are rolul de a calma lucrurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului