Relatii

#pozitii somn parteneri #dormit

Ce spune pozitia in care dormiti despre relatia voastra

Cercetatorii Universitatii din Hertfordshire, Marea Britanie, au descoperit ca partenerii care dorm atingandu-se reciproc sunt mai fericiti in cuplu, comparativ cu ceilalti. Mai mult de atat, psihologul american Patti Wood afirma ca pozitiile pe care le abordam in timpul somnului alaturi de partener sunt un adevarat indiator al relatiei!

1. Pozitia linguritei

Aproximativ 20% dintre cupluri prefera pozitia in care unul dintre parteneri sta in spatele celuilalt si il cuprinde cu bratele. Patti Wood, expert in limbajul nonverbal, sustine ca aceasta este o pozitie care indica o relație fericita și o viață sexuală împlinită. „Un partener are o pozitie protectoare fata de celalalt. Este o pozitie foarte vulnerabila din punct de vedere sexual dar transmite- Am incredere in tine” spune Patti Wood, expert in limbajul corporal.

2. Imbratisati

Partenerii obisnuiesc sa doarma imbratisati cand se afla la inceputul relatiei sau in momentul in care sunt emotii puternice la mijloc (dupa ce cuplul a intretinut un raport sexual). „Aceasta pozitie este una foarte intima”.
 

3. Rama

Pozitia in care unul din parteneri isi tine capul pe pieptul celuilalt in timp ce picioarele le sunt incrucisate este de asemenea intalnita in cuplurilor nou formate, insa, ocazional, si in cele de lunga durata, spune Dr. Sweet. Aceasta este genul de pozitie care creeaza un simt al protectiei. Shirley Glass, psiholog si terapeut marital, afirma ca „exista un grad ridicat de incredere aici”, odata ce aceasta pozitie cuibarita are „ un puternic simt de interdependenta si protectie”.

4. Spate in spate

Daca dormiti spate in spate dar va atingeti cu spatele este de asemenea un semn bun- insa este si inedit. Conform Dr. Sweet, acest lucru demonstreaza ca „ambii parteneri sunt relaxati si se simt comfortabil unul cu celalalt.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare