Relatii

#relatii site dating #dating Romania #site de dating #dating online #sentimente.ro #matrimoniale

Ce sanse de reusita au relatiile infiripate pe internet

Suntem din ce in ce mai singuri! Stilul de viata orientat spre cariera si mai putin spre viata personala ne indeparteaza de cei din jur! Lipsa timpului este principala cauza a neimplinirii sufletesti, dar si motivul pentru care  tot mai multi romani singuri isi cauta un partener in mediul online. Romanii se apropie din ce in ce mai mult de comportamentul celorlalti europeni, care - in proportie 10% - isi cauta sufletul pereche pe site-urile de dating. Ce sansa de succes au aceste relatii? Au raspuns la aceasta intrebare trei cupluri care s-au intalnit pe Sentimente.ro, cel mai longeviv site de dating din Romania (15 ani), cu 1, 5 milioane de conturi! Iata povestile lor! 

"In urma unei casnicii in care nu mai aveam nimic sa ne spunem, eram in situatia in care ma simteam foarte singura si nefericita. Printr-o conjunctura fericita am aflat de sentimente.ro. Cu pasi timizi mi-am facut cont si parca am intrat intr-o alta lume, cu oameni care mai de care. Incet, incet am inceput sa-i triez pe cei cu care intram in vorba si, dupa mai multe conversatii, chiar intalniri fara succes, aproape cand imi pierdusem speranta, intr-o sambata am raspuns unui salut si asa a inceput povestea noastra.

Inca de la inceput ne-au amuzat cateva coincidente. Stateam relativ aproape, la 5-10 minute de mers pe jos, aveam fete de aceeasi varsta, cu nume inglobate unul in altul. Prenumele meu semana foarte mult cu numele lui de familie. Mi-am dat seama repede ca este un barbat jovial, istet si bine intentionat.

Am stabilit sa ne intalnim luni si a venit sa ma ia de la job. Desi stiam amandoi ca sunt mai inalta ca el, nu a contat pentru niciunul din noi. Eram foarte emotionati si, dupa prima discutie la o cafea, parca ne ungeam sufletele unul altuia, ranite de relatiile anterioare. M-a condus pana aproape de casa, iar a doua zi era "instalat" la iesirea de la serviciu, nerabdator sa ne vedem din nou.

Dupa a treia intalnire, a indraznit sa ma intrebe daca ma poate pupa pe obraz...Dupa o saptamana deja se mandrea cu viitoarea lui sotie.

Pentru el eram cea mai frumoasa femeie. Si acum dupa 1 an jumatate, cand suntem deja la casuta noastra, casatoriti si cu mult asteptata bebelusa pe drum, continua sa-mi spuna ca sunt cea mai frumoasa. Da, ne-am indragostit la 40, respectiv 43 ani si ne-am adus fericire si implinire unul altuia. Sunt o femeie ce radiaza de fericire si asta multumita sentimente.ro, site pe care il recomand cu toata increderea. Exista un cineva pentru fiecare. Dati-va sansa sa va intalniti. Ajutati un pic soarta. Nu este usor, nu exista reteta, dar, daca iti doresti si crezi, sigur va aparea si El sau Ea. Mediul online este o alternativa, mai ales la o anumita varsta cand nu mai avem ocazii si oportunitati de a socializa si a ne cunoste live", marturiseste Maria.  

Site-ul Sentimente.ro i-a oferit a doua sansa si lui Florin. 

"Aceasta e a doua mea experienta reusita pe Sentimente.ro. Mi-am cunoscut prima sotie, in 2002, tot pe Sentimente.ro. Ne-am casatorit un an mai tarziu, iar povestea noastra de dragoste a fost perfecta pana in 2011, cand ea s-a prapadit de cancer, o forma cu evolutie foarte rapida, care mi-a rapit-o in mai putin de 7 luni. Cu greu am trecut de depresie, dupa 2 ani de chin si doua tentative de suicid. La vreo 3 ani si jumatate dupa ce ea s-a prapadit mi-am facut din nou cont pe Sentimente si mi-am regasit fericirea si echilibrul”.

Relatiile care se infiripa pe internet au cu adevarat sanse de reusita. De acest lucru s-a convins si Cristi, care marturiseste ca era sceptic cu privire la longevitatea lor.

"Ionela si cu mine ne-am cunoscut pe sentimente.ro, la recomandarea unui prieten. Nu am crezut in relatii stabilite pe internet, dar am ajuns sa am una.

Am intrat in vorba cu Ionela, fara sa-mi fac mari sperante, ea era satula de toti pretendentii cu intentii ascunse, asa ca am fost tratat la fel din prima (a ales modul acesta de abordare tocmai pentru a face selectia de la inceput ), eu am tratat cu indiferenta situatia si usor-usor am reusit amandoi sa avem o discutie normala. Am conversat pe net timp de circa 50-60 de zile, timp in care ne-am cunoscut unul pe altul, dupa care ne-am intalnit si suntem si in momentul de fata impreuna, chiar locuim impreuna". 

Profilul femeilor si barbatilor care au cont pe site-urile de dating 

"Femeia care-si cauta pe Internet sufletul pereche a avut intre doua si cinci relatii, care au durat peste un an si se simte increzatoare in ea insasi. Ea nu are retineri ca nu va fi placuta la o intalnire offline, chiar daca recunoaste ca singurul aspect asupra caruia are rezerve in a fi total sincera este varsta.

Barbatul aflat in cautarea sufletului pereche este ceva mai experimentat, dar, spre deosebire de sexul opus, acesta este destul de nesigur la prima intalnire, avand chiar mai multe emotii decat partenera sa. Prefera sa nu dea detalii despre inaltime, tocmai pentru a nu dezamagi", explica Flori Dragomir, Vice President Sentimente.ro. 

Ce beneficii are dating-ul online

“Pe langa lipsa lipsa timpului, un alt motiv pentru care oamenii apeleaza la datingul online, este anturajul. Cei mai multi (77%) au pana in cinci prieteni singuri, prin urmare anturajul este format, de la o varsta, in special din cupluri si cercul se inchide aici.

Datingul online este o solutie nu doar pentru a-ti gasi un partener, ci si pentru a-ti extinde cercul de cunoscuti, de prieteni care au aceleasi interese si valori si care sunt disponibili", a mai explicat Flori Dragomir, Vice President Sentimente.ro

Sursa foto: huffingtonpost.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii