Relatii

# cum il cuceresti #relatii serioase #dating #relatii #casatorie

6 compromisuri pe care nu trebuie sa le faci niciodata intr-o relatie

Ai crezut ca este sufletul tau pereche, dar ceva parca nu merge exact cum trebuie? Psihoterapeutii de cuplu spun ca trebuie sa-ti asculti cu atentie instinctele si sa realizezi atunci cand faci niste compromisuri care, mai tarziu, se vor intoarce impotriva ta. Iata ce nu trebuie sa faci niciodata:

1. Nu renunta la prietenii tai. Nimic nu este mai simplu decat sa-ti rogi cea mai buna prietena sa te inteleaga ca vrei sa-ti petreci diminetile alaturi de iubitul tau, renuntand astfel la ceremonialul vostru intim al cafelei de dimineata. Dar atentie! Prietenii au fost langa tine si inainte de a-ti cunoaste iubitul/iubita si daca acesta/aceasta iti cere sa renunti la prieteni pentru ca nu-i plac, ii considera plictisitori, enervanti etc, ar trebui sa auzi un semnal de alarma. Nu se poate ca TOTI prietenii tai sa fie antipatici. Mai degraba vrea sa te destabilizeze emotional departandu-te treptat de cercul tau de suport. 

2. Nu poate sa-ti impuna perceptia asupra corpului tau. Iti spune ca esti grasa, ca esti urat, chel, ai picioare strambe? Fugi cat te tine pamantul! Poti sa faci diferenta cand spune acest lucru doar pentru a te critica si cand o face in spirit de gluma (fara insa a exagera) sau pentru a te ambitiona sa schimbi ceva in bine la tine. 

3. Nu iti poate lua respectul de sine. Daca te trateaza cu superioritate, iar tu iti POTI da seama de acest lucru, inseamna ca nu te respecta suficient. Nimeni nu te poate denigra ca persoana, mai ales partenerul de viata. Prin urmare, fie nu-l lasi sa faca asta si ii impui sa te trateze ca pe un egal, fie pleci. E cel mai simplu raspuns, chiar daca nu este si cel mai usor. 

4. Nu iti poate dicta cariera. Indiferent ce job ai, daca iti place ceea ce faci, cel de langa tine trebuie sa te accepte. Daca visul tau este sa fii actrita sau pictor, atunci urmeaza-ti visul. Nu iti poate impune partenerul sa te angajezi intr-un anumit loc sau sa stai acasa din diverse motive, daca tu nu iti doresti acest lucru. Vei acumula frustrari care vor duce la o ruptura dureroasa. 

5. Nu iti poate lua pasiunile. In aceeasi nota, daca inainte de a fi impreuna iti placea sa mergi la bowling sau sa citesti la biblioteca, nu renunta la hobby-urile si pasiunile tale. Tot ce trebuie sa intelegi este ca viata in doi nu inseamna doar cuplul. Veti ajunge sa va plictisiti unul de celalalt. 

6. Nu iti poate ocupa timpul dedicat tie. In orice relatie, partenerii trebuie sa poata lua o "pauza" de cateva ore unul de la celalalt. Trebuie sa te poti uita linistita la serialul preferat sau sa poti manca in voie o pizza plina de grasimi uitandu-te la meciul preferat fara ca iubita sa te priveasca mustrator. Reincarcarea bateriilor, si nu in doi, este o metoda eficienta de a va pastra indragostiti, de aceea nu trebuie sa faci acest compromis oricat de arzatoare ar parea dragostea la inceput. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului