Relatii

#relatie la distanta #partener #comunicare #iubita #cuplu

5 motive pentru care relatiile la distanta fac bine cuplului

Relatiile la distanta nu sunt deloc usoare. Sunt o multime de factori care pot interveni astfel incat sa puna in pericol cuplul care traieste despartit de zeci sau sute de kilometri. Exista insa si o multime de avantaje. Totul este sa stii sa vezi partea buna a lucrurilor.

Iata de ce o relatie la distanta nu ar trebui sa te sperie, ci, din contra, sa te apropie si mai mult de persoana iubita:

1.      Intelegi mai bine ce inseamna increderea

O relatie la distanta lipsita de incredere nu functioneaza. Nu este o relatie. Evident, atunci cand sunteti despartiti exista fel si fel de voci in capul tau care iti inoculeaza ideea tradarii. Insa daca reusesti sa treci peste momentele chinuitoare date de faptul ca partenerul tau nu este fizic alaturi de tine, dar stii ca este in continuare al tau atunci veti avea o relatie lunga si frumoasa, bazata pe respect si pe incredere.

2.      Inveti ce inseamna comunicarea

Stiai ca un cuplu despartit de distanta comunica mai bine decat partenerii care se vad zi de zi? Intre cei din urma intervine rutina, nici nu isi mai dau seama ca, de fapt, nu si-au spus tot ce aveau pe suflet. In vreme ce intr-un cuplu format din doi parteneri care locuiesc in zone diferite si care nu se vad zilnic comunicarea este mult mai eficienta. Isi telefoneaza mai des, vorbesc mai mult, poate chiar isi scriu emailuri din cand in cand in pauzele de la serviciu.

3.      Iti apreciezi mai mult partenerul

Amintirile pe care le aveti in comun, intrucat sunt mult mai putine, sunt mult mai apreciate. Tot ceea ce va leaga devine un lucru la care nu ai vrea sa renunti nicio clipa, motiv pentru care pui mai mult pret pe ceea ce inseamna, pe ceea ce reprezinta cel drag pentru tine.

Descopera aici si alte beneficii ale relatiei la diatanta.

Tu ce parere ai despre relatiile la distanta? Au sanse de reusita sau sunt sortite esecului?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului