Prieteni

#relatie de prietenie #comunicare #complimente #prieteni #prietenie

Reguli pentru o prietenie trainica

Ca orice relatie interumana, prietenia trebuie cultivata si ingrijita pentru a-ti oferi recompense emotionale. Respecti cele mai importante reguli pentru o prietenie trainica?

O prietenie trainica respecta sase reguli importante, care o ajuta sa supravietuiasca si sa infloreasca cu adevarat.
 

Acorda-le prietenilor atentie si consideratie


Atentia la detaliile importante din viata prietenilor este un element esential in orice relatie de prietenie . Aniversarile si momentele importante din viata prietenilor tai sunt ocazii in care sa fii alaturi de ei si sa ciocnesti cu ei un pahar de sampanie.

Interesul pentru viata lor este una dintre cele mai importante elemente ale prieteniei. Daca orice discutie cu prietenii care nu te implica pe tine te plictiseste, fie esti usor narcisist, fie compatibilitatea cu prietenii nu este foarte ridicata.
 

Pastreaza legatura


Nu lasa prea mult timp sa treaca intre conversatiile telefonice sau intalnirile cu prietenii. Distanta emotionala atenueaza prietenia. Daca nu stii ce se intampla in viata prietenilor tai, relatia nu este foarte puternica si i-ai putea numi chiar "cunostinte".

Atunci cand faci planuri alaturi de prieteni, respecta-le si nu le abandona. Chiar si o jumatate de ora petrecuta la o cafea este suficienta daca nu ai mai mult timp.
 

Evita barfa


Crezi ca nu-ti barfesti niciodata prietenii? Barfa nu implica doar informatii picante, implica si detalii care pur si simplu nu-i privesc pe altii. Atunci cand iti faci prieteni noi sau relationezi cu prieteni comuni, risti sa divulgi unele informatii despre viata prietenilor tai pe care ei nu le-ar fi dezvaluit. Daca afli ca prietenii discuta lucruri personale despre tine cu altii, poarta o discutie calma cu ei si explica-le ca tii la intimitatea ta.
 

Protejeaza-ti prietenii


Cand observi ca prietenii tai nu iau cele mai bune decizii cu privire la viata lor, exprima-ti temerile intr-un mod respectuos. Nu iti exprima parerea cu privire la fiecare decizie pe care tu nu ai lua-o, dar nu-i lasa sa repete aceleasi greseli.

Modul in care oferi sfaturi poate arata grija sau dispretul tau pentru capacitatea prietenilor de a lua propriile decizii. Fa acest lucru cu tact pentru o prietenie trainica.
 

Evita incurcaturile romantice


Pentru a-ti proteja prietenia, este bine sa stai departe de fostii sau fostele prietenilor tai. Chiar daca prietenul sau prietena ta iti spune ca nu are nicio obiectie la o relatie de-a ta cu un fost partener, prezenta fostului in continuare in viata prietenului poate fi neplacuta. Nici cei care au refuzat avansurile prietenilor tai nu sunt cea mai potrivita alegere daca tii la prietenie.
 

Ofera-le prietenilor complimente sincere


Critici primesc la serviciu sau acasa, insa complimente sincere pot primi atunci cand te vezi tu cu ei. Daca le oferi complimente prietenilor, relatia se va intari, iar tu vei fi considerat un prieten de nadejde. Momentele de relaxare cu prietenii au rolul de a face pe fiecare sa se simta mai bine, astfel ca complimentele sunt intotdeauna binevenite.

Sursa foto: Womanaroundtown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare