Prieteni

#prietenie #relatii de prietenie #varsta #tanar #batran #experienta #prieteni

Importanta varstei intr-o relatie de prietenie

In ceea ce priveste o relatie amoroasa , multi dintre noi considera importanta varsta partenerului. Nonconformistii sustin ca nu conteaza varsta atata vreme cat exista iubire, iar cei cu viziuni mai putin liberale incep sa-si faca problema daca diferenta dintre cei doi indragostiti este prea mare.

Insa aceasta discrepanta este la fel de importanta atunci cand vine vorba de o relatie de prietenie ? Este mai bine ca intr-un grup de prieteni, toti membrii sa aiba varste apropiate sau pot fi beneficii si daca sunt mai multe categorii de ani?


Diversitatea este buna in orice domeniu


Atunci cand iti construiesti un CV te gandesti ca este de bun augur sa treci cat mai multe cursuri si activitati auxiliare fisei tale de post, pentru a arata ca esti bine pregatita pentru multe situatii. De ce n-ar sta lucrurile la fel si cand vine vorba de a te angaja intr-o relatie de prietenie ? Sa ai prieteni de diferite categorii de varste iti poate aduce mai multa implinire si fericire in viata.
Prieteni de-o varsta cu tine

Binenteles ca sunt foarte multe avantaje atunci cand iti faci prieteni de aceeasi varsta cu tine si asta pentru ca aveti foarte multe lucruri in comun . Mai mult ca sigur ca ati crescut pe aceeasi muzica, va bucurati de aceleasi filme sau alte distractii. Pe langa asta, aveti mentalitatea asemanatoare, experienta aproximativ egala in ceea ce priveste incercarile vietii, problemele in iubire etc. Ca atare, puteti intelege perfect cand celalalt trece printr-o problema si ii puteti fii alaturi trup si suflet.


Prieteni mai mari decat tine


Se spune ca intelepciunea vine odata cu varsta. Acesta este probabil unul dintre cele mai mari avantaje de a avea langa tine un prieten care a mai trecut de cateva ori prin locurile care te incearca pe tine acum. Tocmai ai terminat facultatea si vrei sa-ti incepi cariera? Ai dat nastere primului copil si nu stii cum sa faci fata perioadei maternale? Nu-i nimic, totul se rezolva daca ai langa tine pe cineva care a trecut deja prin aceste etape. Poti beneficia de experienta si intelepciunea lui pentru a lua deciziile cele mai bune si a face fata mai usor problemelor care tie acum ti se par fara iesire.

In plus iti poti imbogati cunostiintele in domeniul istoric. Pana la urma cine poate povesti cel mai bine revolutia din `89 daca nu cel care a trait-o? Tu erai mica si nu pricepeai prea bine ce se intampla, prietenul tau mai in varsta in schimb iti poate face o prezentare viabila asupra acestui subiect si impactul pe care l-a avut asupra societatii. Mai mult de atat, poti lua contact mai usor cu muzica din acea perioada, filmele de top, cartile clasice etc.


Prieteni mai mici decat tine


Vrei sa retraiesti momentele placute ale tineretii tale? Relatiile de prietenie cu cei mai tineri decat tine te pot ajuta in acest sens. De asemenea, iti pot da posibilitatea de a impartasi cunostiintele tale cu cei mai putin experimentati. Nimic nu este mai satisfacator decat sa-l ajuti pe celalalt sa evite greselile facute de tine. In plus, un prieten mai tanar te va tine tot timpul la zi cu ce a mai aparut nou in materie de moda, muzica, tehnologie, mediul online etc. De multe ori, cei mai in varsta au foarte multe de invatat de la cei tineri.

Sa ai prieteni atat mai mari cat si mai mici iti pot aduce satisfactii si beneficii. Astfel, nu rata ocazia de a lega o relatie minunata pe care o gasesti depasind granitele generatiei tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare