Prieteni

# varsta adulta #adulti #prieteni

Cum sa-ti faci noi prieteni dupa 30 de ani

Se spune ca prietenia adevarata este cea care se naste in copilarie si dureaza o viata intreaga. Nu toata lumea are insa parte de asemenea relatii, iar ca adult pare dificil sa iti faci noi prieteni. Exista insa cateva metode prin care poti lega prietenii frumoase si dupa 30 de ani.

Impune-ti sa iesi din casa

Viata de adult presupune multe obligatii, cum ar fi sa ai grija de copii sau de cei in varsta din familie, dar toate acestea nu ar trebui sa te faca sa te lasi pe ultimul loc. Chiar daca uneori singurul lucru pe care ti-l doresti este sa ajungi acasa si sa te intinzi pe canapea, la serialul preferat, impune-ti sa ai o alta abordare fata de viata: iesi din casa, bucura-te de viata, distreaza-te si implica-te in cat mai multe lucruri. Sa inveti sa iti faci prieteni cand esti deja adult, pare o misiune dificila, insa este necesar si frumos.

Discuta cu alti parinti

Cand ai copii mici, cel mai probabil petreci mult timp la cinema, in parcuri sau la pizza. Atunci cand esti parinte sau bunic poti foarte simplu sa intri in vorba cu alti parinti, discutand despre teme comune care au legatura cu cei mici. Sunt multe subiecte de discutie legate de copii care pot da startul unor conversatii cu ceilalti adulti din jur si care te pot ajuta sa iti faci noi cunostinte.

Fa voluntariat

O buna ocazie de a intalni alte persoane care iti seamana este sa te implicit in cauze umanitare. In acest fel vei fi in compania unor persoane carora le pasa de aceleasi lucruri ca si tine. Femeile in special, sunt mai predispuse sa aiba grija de persoane vulnerabile sau bolnave, pentru a le ajuta sa se vindece si sa isi revina, iar voluntariatul le ofera posibilitatea sa faca ambele lucruri. Cercetarile sustin ca endorfinele si oxitocina, hormonul “iubirii si al legaturilor cu ceilalti”, au un rol important in acest context.

Ia-ti un caine prietenos

O solutie simpla atunci cand cauti sa iti faci prieteni cand esti adult este sa iti iei un caine. Este incredibil cat de multa lumei vei intalni atunci cand iti plimbi cainele. Cainii au nevoie de rutina, de aceea vei fi mereu afara, in fiecare zi la aceeasi ora, la fel ca si restul stapanilor de caini din cartierul tau. Cainii prietenosi cauta compania altor caini, iar tu ii poti urma exemplu pentru a te imprieteni cu ceilalti proprietari de caini din parc.

Mergi la sala

Mersul la sala, cursurile de yoga si toate celelalte sporturi au beneficii incredibile asupra sanatatii, dar pot deveni si o modalitate mai usoara de a intra in contact cu alte persoane, in fiecare zi. Sa ramai activ este bine, dar nu este suficient pentru a-ti face noi prieteni. Dupa ce ai socializat o perioada cu o persoana care iti place, va trebui sa ai initiativa si sa faci urmatorul pas, invitand-o pe aceasta, de exemplu, sa beti impreuna o cafea. Poate ti se pare dificil, dar in acest fel veti putea sa va cunoasteti mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului