Prieteni

#prietenie #relatii de prietenie #despartire #cearta prieteni

Cum sa pui capat unei relatii de prietenie

Sfarsitul unei prietenii constituie un moment dificil caruia trebuie sa-i faci fata intr-un fel sau altul. Cum procedezi, insa, pentru ca situatia sa nu devina si mai neplacuta decat este deja? Afla cum pui capat unei prietenii si ofera-ti sansa unei vieti mai bune.

Prietenia dintre doi oameni apare atunci cand acestia au anumite afinitati care creeaza o legatura intre ei. Cat timp aceasta legatura functioneaza, viata fiecaruia este imbogatita. Se intampla, insa, ca timpul sa aduca schimbari majore, care sa modifice perspectivele si nevoile. Poti fi prieten foarte bun cu un coleg de munca sau cu o persoana care este singura ca si tine. In timp, situatia se schimba si va indepartati. Cum stii ca este vremea sa lasi in urma trecutul?
 

Cum stii ca o prietenie s-a terminat


Fiecare persoana stie in sinea ei ca o prietenie a luat sfarsit deoarece exista senzatia de rau, suferinta si tendinta de a evita conflictele si de a se retrage. Insa putine persoane sunt pregatite sa admita adevarul.

"Pe masura ce devenim mai constienti de noi insine, ceea ce conta in trecut pentru noi nu mai are importanta acum si suntem obligati sa renuntam la unele prietenii" afirma Florence Falk, PhD si psihoterapeut din New York. "Odata ce iti dai seama de acest lucru, fara sa fii crud si fara sa te simti vinovat, poti sa renunti la acele prietenii care nu-ti mai hranesc eul tau interior" spune Florence Falk.

Una dintre cele mai clare semnale ale sfarsitului unei relatii o reprezinta incapatanarea celuilalt de a pastra distanta in ciuda efortului tau repetat de a afla ce s-a intamplat. Nu poti tine pe nimeni cu forta in viata ta.

Alte semne incontestabile sunt tradarea, in dragoste sau la locul de munca, pentru care nu prea mai exista loc de intoarcere.

Exista, insa, si semnale neclare. Analizeaza felul in care te simti la intalnirile cu acea persoana. Daca suferi dupa o astfel de intalnire, daca esti lipsit de energie, exasperat sau dezamagit iar situatia se repeta in ciuda incercarilor de remediere, atunci poate este timpul sa va spuneti la revedere.

Gandeste-te la felul in care te simti cand nu mai tii contactul cu prietenul sau prietena ta o perioada mai lunga de timp. S-ar putea sa descoperi ca ai mai multa incredere in tine si ca esti mai tu insati/insuti decat ai fost vreodata in preajma acestei persoane. Atat prezenta, cat si absenta prietenului respectiv iti poate da indicii asupra stadiului la care a ajuns relatia voastra de prietenie.
 

Cum sa pui capat unei prietenii


Pentru a nu-ti rani prietenul sau prietena, in loc sa-i aduci acuze ii poti spune ca tu nu mai esti omul de care are nevoie si invers. In acest fel, vei evita sa jignesti si sa ranesti.

Daca aceasta persoana a fost importanta in viata ta, este recomandat sa permiti o explicatie, deoarece, in caz contrar, oamenii pot ramane ani de zile cu regrete si semne de intrebare. Discutia nu trebuie sa fie lunga si nici dramatica. Lasa loc de buna ziua si atat.

Nu te axa pe lucrurile care ar fi putut sa fie facute si nu au fost. Atata timp cat nu exista viitor pentru voi, nu are rost sa intri in detalii. Apoi, evita orice alt contact si continua-ti viata alaturi de oameni care te apreciaza si care te fac sa te simti bine.

Sursa foto : cnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare