Prieteni

#jocuri de creatie #Revelion cu copiii #petrecere de revelion #revelion

Ce poti face de Revelion daca organizezi o petrecere acasa

Revelionul ne bate la usa si daca nu ai inca nici un plan, nu este cazul sa intri in panica! Cheama-ti cei mai buni prieteni la tine acasa si organizati o petrecere de pomina! Dupa o anumita varsta, petrecerile de Revelion organizate acasa, intre prieteni apropiati, sunt mult mai atractive decat o seara in oras din mai multe motive. Petrecerile de Revelion organizate acasa sunt perfecte mai ales in cazul familiilor cu copii. Cine a spus ca un Revelion cu copii prin preajma este plictisitor si obositor, nu a stiut exact cum sa il organizeze!

Jocurile de creatie - potrivite pentru cei mici

Regula numarul 1 al unui Revelion cu copii este sa inviti si alte familii cu copii, de preferat de aceeasi varsta. In acest fel, copii se vor putea juca in voie in timp ce voi, adultii, va veti putea relaxa si va veti putea bucura in voie de ultima zi din an. In majoritatea cazurilor, cei mici vor dormi deja pana la miezul noptii, asa ca supravegherea lor se rezuma doar la cateva ore. Dar in aceste ore, trebuie sa ii tinem ocupati, iar in acest sens ne vin in ajutor jocurile de creatie!

Jocurile de creatie sunt extrem de antrenante si ii pot tine pe cei mici atenti pentru multe ore. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi jocul potrivit varstei lor si sa ii lasi sa isi puna imaginatia la incercare. Cu ajutorul acestor jocuri de creatie, nici nu vei simti ca ai copii prin preajma! Distractia trebuie sa fie inceputa neaparat cu jocul de creatie „Paharele petrecarete”, un joc potrivit pentru copiii cu varsta de peste 5 ani, ce le testeaza in mod special indemanarea si rabdarea si ii tine ocupati pentru minim 2-3 ore. Jocul acesta este atat de distractiv, incat s-ar putea ca si cei mari sa lase pentru cateva momente distractia de Anul Nou, sa redevina copii si sa se bucure de el alaturi de cei mici. Un alt joc de creatie care testeaza indemanarea copiilor si de ce nu, si a adultilor care vor sa se alature, este „Geamparale”. Tot ce trebuie sa faceti este sa construiti un turn din scaunele in mijlocul ringului de dans, fara ca turnul sa se prabuseasca. Pare simplu, dar vei vedea ca pana si adultii vor avea dificultati in indeplinirea acestei misiuni!

Puzzle - o alta varianta indragita

Trecem la un alt tip de jocuri de creatie – puzzle-urile! Sunt atractive si pentru adulti, sa nu mai vorbim de cei mici! Indiferent daca optezi pentru niste puzzle-uri clasice sau unele mai speciale, cum este puzzle-ul electronic Electrokit sau puzzle-ul cu sunete, poti fi sigur ca cei mici vor avea o ocupatie pana aproape de miezul noptii. In plus, va fi amuzant sa ii auzi pe cei mici cum se contrazic pe dispunerea pieselor de puzzle si cum incearca din rasputeri sa isi sustina parerea! Cine a zis ca Revelionul cu un copil mic nu este amuzant si antrenant?

Nu in ultimul rand, daca va doriti si o activitate de familie, la care sa participati toti si sa va distrati, puteti incerca Origami, un joc de creatie extrem de popular si interesant. Veti fi surprinsi cat de multa indemanare au cei mici si cat de putina rabdare au adultii atunci cand vine vorba de acest joc!

In concluzie, Revelion petrecut acasa alaturi de cei mici si de prieteni cu copii este o idee buna atunci cand vrei sa te relaxezi sau atunci cand nu ai niciun alt plan pentru aceasta noapte. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca cei mici se vor distra la fel de bine ca si voi, adultii. Asa ca, nu uita sa treci pe lista de cumparaturi, alaturi de mancare si bautura si jocurile de creatie!

Sursa foto: pixabay.com

                                                                                                                                      Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare