Prieteni

#relatii de prietenie #prieteni #invidie prieteni

Ce faci daca iti invidiezi prietenii

Oricine poate deveni invidios la un moment dat cand vede vila unei vedete de la Hollywood sau jobul de vis al unui jurnalist de televiziune din strainatate care calatoreste in toata lumea. Ce se intampla, insa, cand ajungi sa-ti invidiezi prietenii pentru ca au o familie reusita, o masina grozava si un venit lunar care le asigura o viata confortabila?

Invidierea prietenilor poate sa-ti otraveasca existenta si sa-ti distruga, in timp, orice sansa de a te bucura de viata si de a fi fericit. Iata cateva metode de a scapa de invidie in ceea ce priveste prietenii:


1 Intreaba-te care este sursa invidiei


Probabil te-ai saturat sa-ti auzi prietena discutand despre proiectele de serviciu de care este mereu entuziasmata si fascinata. Calatoriile ei in interes de serviciu, promovarile, maririle de salariu, bonusurile, facilitatile de care se bucura, toate acestea iti par o lista nesfarsita de care pur si simplu nu vrei sa mai auzi.

Daca prietena ta nu este laudaroasa si aminteste numai din cand in cand de serviciul ei, se poate sa faca acest lucru pentru ca isi iubeste munca si simte nevoia sa impartaseasca cu cei dragi realizarile ei. Daca te deranjeaza acest lucru, nu ea este problema. In realitate, invidia ta iti spune ca esti nesigur pe tine si nefericit in plan profesional si ca poate este vremea sa faci o schimbare.

In schimb, daca prietena ta se lauda tot timpul cu jobul ei minunat si face tot posibilul sa para mai realizata decat tine, poate ca ea este o persoana toxica. Uneori invidia apare numai legata de anumite persoane extrem de competitive, pentru care viata inseamna sa fii mereu pe locul 1. In astfel de cazuri, este mai bine sa te indepartezi de acea persoana deoarece nu vei reusi niciodata sa castigi ceva din acest joc.


2 Priveste-ti situatia obiectiv


Este stiut ca in viata exista intotdeauna oameni pe care ii vei invidia pentru lucrurile pe care ei le au si alti oameni care te vor invidia pe tine pentru ceea ce tu ai si ei nu. In loc sa-ti faci rau gandindu-te mereu ca la varsta ta altii au deja casa, masina si un cont generos in banca, priveste-i pe cei cu o viata grea.

Mergi sa faci munca de voluntariat, viziteaza spitale sau orfelinate pentru a lua contact cu o latura a realitatii pe care multa lume o ignora. Numai cand ii vei vedea cu ochii tai pe cei bolnavi in faze terminale sau oameni extrem de saraci si chinuiti, vei reusi sa-ti schimbi perspectiva asupra vietii. In acel moment, vei privi obiectiv caci vei avea atat comparatia cu cei care au o viata mai buna decat a ta, cat si comparatia inversa.


3 Concentreaza-ti atentia asupra altor lucruri


Poate ca tu si partenerul de viata nu va puteti permite o vacanta pe Coasta de Azur, dar nu inseamna ca sunteti mai putin valorosi decat ceilalti. In loc sa-ti consumi energia invidiindu-i pe cei mai bogati sau mai realizati, apuca-te sa faci ceva care iti permite sa-ti imbunatatesti viata. Pune bani deoparte luna de luna, oricat de putini si petrece-ti concediul in Europa cu persoana iubita.

Sursa foto: timesofindia.indiatimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare