Prieteni

#prietenie #relatii #prietene

5 prietene de care are nevoie o femeie

Prietenii sunt familia pe care avem posibilitatea sa ne-o alegem, iar pentru a te simti implinita din punct de vedere emotional, sunt cinci tipologii de prietene care nu trebuie sa lipseasca din anturajul tau. Sunt cazuri in care ea  poate fi alcatuita si numai din doi membri, insa acestia trebuie  sa fie in asa fel  construiti incat sa umple golurile celorlalti membri lipsa din „familia” ta.

Care sunt cele cinci prietene pe care trebuie sa le ai langa tine?

 

1 Prietena responsabila cu moralul

 

Cuvantul favorit al femei este fara discutie „da”. Tocmai de aceea ai nevoie de acest gen de prietena. Ei ii poti spune linistita ca iti dai postul tau sigur de manager la o firma de renume pentru a incepe o cariera de tirista doar pentru ca simti tu nevoia de schimbare si mai mult ca sigur iti va spune fara sa clipeasca : „OK, fa-o!”.

Este bine sa ai aproape pe cineva care sa-ti insufle incredere si care sa te mobilizeze atunci cand tu nu esti sigura pe fortele proprii. Si cine poate face cel mai bine lucrul acesta daca nu prietena ta responsabila cu ridicarea moralului?

 

2 Prietena responsabila cu organizarea

 

Nu-i asa ca atunci cand pleci intr-o calatorie si intampini probleme, iti apreciezi prietena obsedata de control si ordine care te organizeaza in doi timpi si trei miscari si te scapa de belele? Pasapoartele puse la loc sigur, ghidul cu obiectivele turistice intocmit ca la carte, detaliile administrative de la hotel puse la punct... ea a avut grija de toate. Tie nu-ti mai ramane decat sa te relaxezi si sa savurezi fiecare moment al vacantei tale.

 

3 Prietena responsabila cu adevarul

 

Odata ce ai inteles ca o vorba proasta poate fi spusa si din dragoste,  nu numai din gelozie sau rautate , ai sa intelegi si punctul de vedere al acestei prietene, responsabila cu adevarul. Este necesar sa ai langa tine si o persoana obiectiva care sa spuna lucrurilor pe nume,  care sa-ti arate adevarul acolo unde tu refuzi sa-l vezi de frica sa nu-ti produca suferinta. O viata traita in minciuna si iluzii este o viata mai dureroasa decat un adevar dureros spus din dragoste pentru a te ajuta.

 

4 Prietena responsabila cu distractia

 

Este sambata seara si ai chef sa te distrezi. La cine ai putea apela daca nu la prietena ta petrecareata pregatita oricand pentru un o sesiune de clubbing ca la carte? Uita de momente de criza si depresie, pentru asta o ai pe prietena responsabila cu moralul. Acum nu vrei decat sa te simti bine, sa dansezi si sa faci nebuniile pe care sa le poti povestii nepotilor, iar prietena ta responsabila cu distractia este gata sa te insoteasca.

 

5 Prietena responsabila cu varietatea

 

„Fiecare prieten reprezinta o lume din noi, o lume inca neexploatata pana sa apara ei”, spunea la un moment dat scriitoarea Anais Nin .

In ceea ce priveste relatiile tale de prietenie trebuie sa-si faca loc si ideea de varietate. Astfel, poti avea prieteni de doua ori mai in varsta decat tine, prieteni bogati, saraci, sau din alta tara. Acest tip de prietenie mai neobisnuita din punct de vedere social sau cultural iti va imbogati viata cum numai varietatea o poate face. Ca atare nu ezita sa-ti achizitionezi si o astfel de cunostiinta „inedita”. 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii