Prieteni

#prieteni #prieteni adevarati #prieteni optimisti

4 tipuri de prieteni pe care trebuie sa ii tii aproape

De-a lungul vietii, oamenii pierd prieteni vechi si castiga altii noi, pe masura ce inainteaza in varsta si activeaza in cercuri sociale noi.

Nu trebuie sa te simti vinovat/a daca nu ai mai tinut legatura cu fostii colegi de liceu sau cu oamenii de la fostul loc de munca. Aceste lucruri se intampla, pur si simplu, cu sau fara voia ta. Iar amicitiile cu persoane cu care nu ai nimic in comun nu sunt sortite rezistentei in timp.

Iata, totusi, cateva tipuri de prieteni pe care ar trebui sa-i tii aproape, indiferent de cat de ocupat/a esti:

1. Prietenii care fac eforturi

Este vorba despre acele persoane care isi fac timp, printre grijile de adult, sa te caute si pe tine. Te contacteaza regulat pe email sau la telefon, indiferent de problemele sau bucuriile din vietile voastre, iar uneori te cauta "doar sa te salute" sau sa te intrebe ce mai faci. Legaturile constante sunt benefice pentru oricine, chiar daca uneori acestea par mai de graba superficiale.

2. Prietenii care iti arata mereu ca se bucura de realizarile tale

Chiar daca pare o conditie a prieteniei, nu toti amicii se pot bucura sincer de micile tale succese, unii dintre ei fiind invidiosi, altii - sceptici, iar altii - pur si simplu dezinteresati de lucruri marunte. Insa acei prieteni care-si arata aprecierea pentru reusitele tale chiar merita tinuti aproape si tratati cu aceeasi curtoazie.

3. Prietenii optimisti

Este imposibil sa nu fi avut, la un moment dat, un prieten pesimist. Stii cat te demoralizeaza. Stii cat de frustrant este sa-l auzi plangandu-se si totusi sa nu faca nimic pentru a-si rezolva problemele. Cunosti influenta negativa pe care o poate avea asupra ta si cata energie consumi sa-l suporti. Ei bine, prietenii optimisti fac opusul tuturor acestor lucruri, tine-i aproape si te vor face sa speri si sa zambesti.

4. Prietenii care nu se dau in laturi de la nimic

Ai nevoie de persoane spontane in jurul tau, mai ales daca tu insuti/insati ai un dezvoltat simt al aventurii. Acesti prieteni nu vor zice "nu" atunci cand propui sa plecati spre mare in miezul noptii, nu se vor retrage cand seara de film se prelungeste intr-un pub si vor incerca alaturi de tine cele mai bizare specialitati ale bucatariei filipineze. Tine-i aproape pe acesti prieteni, intrucat ricine are nevoie ocazional de putina adrenalina si de distractie.

Sursa foto: deborahkingcenter.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului