Prieteni

#prieteni #dezvoltare personala #prieteni noi

4 sfaturi care te vor ajuta sa iti faci prieteni noi

Dupa glorioasele perioade ale adolescentei si studentiei, in care probabil ca viata ta sociala a fost mai activa ca niciodata, ti se pare tot mai greu acum sa ajungi sa cunosti persoane noi si sa legi relatii de prietenie cu acestea.

Nimeni nu are prieteni din nastere, acestia se dobandesc si se tin aproape cu eforturi. Pentru a ajunge sa cunosti oameni noi cu potential de a-ti deveni prieteni, iata cateva sfaturi ale expertilor care ti-ar putea fi de folos!

1. Cresterea unui animal de companie

Un studiu realizat de Universitatea de Vest din Australia sugereaza ca persoanele care au animale de companie isi fac mai multe cunostinte decat cei care nu au. In timp ce 80% dintre proprietarii de caini si-au cunoscut cel putin un vecin in timp ce-si plimbau animalul, doar 70% dintre cei care nu au animale de companie pot spune acelasi lucru.

Daca nu iti poti asuma o astfel de responsabilitate, plimba cainele unei prietene sau ofera-te voluntar la un adapost de animale. In aceste circumstante ai sansa de a cunoaste persoane noi.

2. Plimbarile nocturne sau sesiunile de jogging matinale

Daca ai decis ca ingrijirea unui caine nu este o solutie pentru tine, axeaza-te pe iesitul afara dimineata si seara, cand toata lumea isi face plimbarea sau exercitiile fizice. Astfel, vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura: vei capata o conditie fizica de invidiat si vei cunoaste oameni noi care fac acelasi lucru ca si tine. Iar interesele comune sunt cel mai bun liant intre prieteni.

3. Activitatea pe retelele de socializare

Tot mai multe persoane cunosc oameni noi prin intermediul retelelor de socializare. Ai avantajul ca poti vorbi cu oameni interesanti inainte de a a-i intalni, insa ai grija cu cine iti alegi sa te vezi. Oricat de promitator ar arata profilul cuiva, este o idee buna sa te asiguri ca identitatea lui este cea reala. Micile conversatii din fata computerului se pot transforma in realitate si pot pune bazele unei prietenii minunate pe termen lung.

4. Participa la cursuri si masterclass-uri

Inscrie-te la cursuri sau masterclass-uri dedicate domeniului in care activezi, sau la cursurile la care iti doreai sa mergi de foarte multa vreme. In acest fel, poti cunoaste o multime de oameni care au aceleasi interese ca si tine si ai posibilitatea sa faci schimb de experienta cu ei. Chiar daca va intalniti intr-un cadru profesional si oficial, acesta nu este un impediment in calea dezvoltarii prieteniei in cele din urma.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare