Prieteni

# prieteni rai # prieteni buni #prieteni toxici # relatii fericite #psihopat #dezvoltare personala

Semne ca ai un prieten psihopat

Studiile au demonstrat ca persoanele care au multi prieteni traiesc mai mult, iar calitatea vietii lor este considerabil mai buna decat in cazul singuraticilor. Insa nu toti prietenii sunt buni, unii sunt toxici, iar altii sunt de-a dreptul  psihopati. Iata cum ii identifici:

Sunt desupra regulilor 

Nu este vorba ca nu ar cunoaste regulile sau ar fi niste rebeli fara cauza. Pur si simplu le ignora, nu le pasa de ele si le trateaza cu indiferenta, indiferent despre ce domeniu vorbim. 

Se plictisesc usor 

Par sa aiba mereu nevoie de adrenalina si cam asa este. Se plictisesc usor, de aceea simt nevoia sa fie mereu provocati. Fac lucruri impulsive doar ca sa testeze limitele. Sunt aroganti si nu cred ca pot fi prinsi sau stapaniti, de aceea vor fura din magazine, vor conduce sub influenta alcoolului sau mai rau, vor ajunge sa faca fapte reprobabile. 

Sunt iresponsabili 

Aceasta trasatura merge mana in mana cu celelalte doua. Daca imprumuta bani, nu-i vor restitui niciodata, renunta cu usurinta la un job sau la o relatie. Nimic nu pare sa-i "maturizeze", dar ei de fapt nu se pot maturiza. 

Sunt buni manipulatori 

Astfel de persoane pot da impresia ca sunt absolut normale. Te conving cu usurinta de acest lucru, dar te pot convinge si sa faci lucruri de care nu te credeai capabil/a. Iar apoi esti convins/a ca ideea a fost a ta. Daca la primele contacte incepi sa ai semne de intrebare, indeparteaza-te rapid de o astfel de persoana, inainte de a te convinge ca e totul doar in capul tau. 

Prefera alimentele amare 

Un studiu american recent a aratat ca persoanele cu inclinatie spre agresivitate, sadism, masochism, psihopatii si narcisistii prefera gustul amar. Oricat ar suna de bizar, cercetatorii americani au identificat cu ajutorul unor chestionare de testare a personalitatii si aceasta caracteristica neobisnuita, asa ca fii atent/a si la preferintele culinare ale celor din jur. 

Foto hepta 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare