Prieteni

#popularitate #prietenie #prieteni #aspectul fizic

Prietenii frumosi si popularitatea

Popularitatea unei persoane poate sa creasca daca profilul de Facebook contine fotografii in care aceasta apare alaturi de oameni cu un aspect fizic placut. Cu toate acestea, in cazul femeilor pot exista rivalitati din cauza felului in care este perceputa frumusetea.

Iata in continuare cateva lucruri interesante despre prietenii frumosi si popularitatea acestora, comparativ cu popularitatea persoanei care le este prietena:
 

Prietenii frumosi te fac mai popular pe Facebook


Conform unui studiu publicat in Journal of Web Based Communities, nivelul de atractivitate al persoanelor care ii sunt asociate pe contul de Facebook influenteaza in bine propria atractivitate sociala. In special in cazul femeilor, numarul de prieteni considerati frumosi le face pe femei sa para si ele mai atractive.

Potrivit studiului, cei care apar pe Facebook in compania unor persoane frumoase sunt mai bine vazuti de ceilalti utilizatori. Conform aceluiasi studiu, numarul mare de prieteni de pe Facebook care au un aspect fizic placut influenteaza popularitatea acelei persoane.

Studiul a fost realizat la Universitatea Twente din Olanda. Cercetatorii au creat 4 profiluri Facebook cu imaginile unui barbat si unei femei considerati neutri din punct de vedere al atractivitatii. Doua pagini au fost create pentru fiecare: una cu fotografiile a doi "prieteni" foarte atractivi si una cu fotografiile unor prieteni mai putin atractivi. In rest, profilurile au fost pastrate identice ca informatii. 74 de studenti intre 21 si 31 de ani au vizualizat aceste profile si au evaluat atractivitatea sociala a posesorilor. Rezultatele au aratat ca repondentii tindeau sa prefere profilurile cu prietenii frumosi.

Autorii studiului sustin ca si opusul este valabil: fotografiile neatractive de pe contul cuiva de Facebook ar putea avea un efect negativ asupra posesorului acelui cont.

Prietenele frumoase: un atuu in social media sau un motiv de invidie?


Conform unui studiu realizat de April Bleske-Rechek, profesor la universitatea din Wisconsin, cand o femeie este mai draguta decat cealalta, rivalitatea poate dauna relatiei de prietenie. Pe de o parte, femeile isi doresc sa apara in fotografii pe retelele de socializare alaturi de persoane simpatice, in speranta de a-si creste sansele de a cunoaste barbati interesanti. "Ne dorim sa fie oarecum atractive. Dar nu sa ne stea in cale prin faptul ca sunt prea frumoase si atrag toata atentia asupra lor" afirma Bleske-Rechek.

Studiul a observat perceptia unor femei asupra propriei lor frumuseti si asupra frumusetii prietenelor si a celorlalte femei. Rezultatele au aratat ca persoanele chestionate au fost de parere ca prietenele lor sunt mai frumoase decat restul femeilor. Cu toate acestea, persoanele chestionate nu au considerat ca prietenele lor sunt mai frumoase decat ele insele.

In acelasi studiu s-au luat in considerare grupuri de cate 2 prietene, in care acestea cazusera de acord cine este cea mai draguta. In aceste cazuri, femeia mai frumoasa nu si-a considerat prietena o potentiala rivala.

Concluziile studiului arata ca oamenii tind sa apara alaturi de persoane care ii completeaza si ii avantajeaza, fara sa-i eclipseze. De aceea, este mai probabil sa fie acceptata o persoana mai mica de inaltime, slabuta si draguta decat una mai grasa, care contrasteaza cu cea de langa ea.

Sursa foto: favim.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii