Prieteni

#prieteni #prietenii #facebook #relatie de prietenie #cearta prieteni

Cum sa-ti protejezi prieteniile pe Facebook

Odata cu informatiile tot mai personale pe care utilizatorii Facebook pe fac publice, reteaua de socializare se poate intoarce impotriva si poate chiar strica relatii sociale . Afla cum sa-ti protejezi prieteniile pe Facebook.

O greseala pe Facebook se poate transforma usor intr-un conflict offline si te poate costa o prietenie adevarata. Urmeaza cateva reguli simple pe Facebook pentru a-ti proteja prieteniile.
 

Foloseste setarea "Private"


Atunci cand organizezi evenimente si te folosesti de Facebook pentru a-ti instiinta invitatii, asigura-te ca folosesti corect setarea "Private".

Poate fi neplacut pentru un prieten sa descopere ca nu este invitat si tu te poti trezi la petrecere cu oameni pe care nu i-ai invitat. Pastreaza privata si lista de invitati. Daca prea putini oameni dau click pe "RSVP" confirmandu-si prezenta, altii vor fi convinsi ca nu va fi o petrecere reusita si nu vor veni nici ei.
 

Gandeste-te de doua ori inainte sa publici o poza


O mare parte dintre conflictele intre prieteni cauzate de Facebook pornesc de la poze. Asigura-te ca nu publici poze in care prietenii tai sunt in ipostaze jenante sau prea sexy fara acordul lor.

Pozele publicate de tine pot ajunge si la parintii sau sefii prietenilor tai, iar prietenii se pot supara pe tine pentru lipsa ta de tact.
 

Nu publica informatii personale despre prieteni


Facebook ramane o platforma publica si nu este indicat sa publici informatii personale despre prieteni. Chiar daca esti tentat sa spui tuturor ce bine te-ai distrat cu prietenul tau cel mai bun la o betie, abtine-te. Este posibil ca seful prietenului tau sa afle pe aceasta cale ca motivul pentru care a absentat de la serviciu nu a fost gripa ci mahmureala.


Evita barfa


Chiar daca unii dintre prietenii tai au jurat ca nu vor intra niciodata pe Facebook, evita-i sa-i barfesti cu alti prieteni. Motorul de cautare Google indexeaza acum aproape tot continutul retelei de socializare si prietenii ar putea descoperi cuvintele tale doar cautandu-si numele pe Google.
 

Nu accepta straini in lista ta de prieteni


Limiteaza-ti lista de prieteni pe Facebook la oameni pe care ii cunosti cu adevarat. Cand adaugi straini, risti sa adaugi colegi de serviciu sau fosti iubiti ai prietenilor tai, care cauta tocmai informatii ce pot dauna prietenilor tai adevarati. Asigura-te astfel ca informatiile pe care le schimbi cu prietenii tai pe Facebook raman intre prieteni si nu ajung la straini.
 

Cum renunti la o prietenie pe Facebook


Daca vrei sa-ti micsorezi lista de prieteni pe Facebook, nu trebuie sa ignori efectele pe care acest lucru le poate avea asupra relatiilor tale sociale offline.

Atunci cand scoti din lista de prieteni o cunostinta cu care comunici foarte rar, nu vei avea probleme si ii poti oferi ca motiv dorinta ta de a petrece mai putin timp pe internet.

Daca vrei sa inchei o relatie sociala, este recomandat sa porti mai intai o discutie cu prietenul pe care il scoti din viata ta, inainte de a-l scoate din lista de prieteni de pe Facebook. Astfel, dai dovada de maniere si respect si poti evita un conflict online neplacut.


Sursa foto: Freelancefolder.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului