Prieteni

#femei #prieteni #barbati #relatii de prietenie

Cine sunt prieteni mai buni: barbatii intre ei sau femeile intre ele?

Barbatii nu-si pierd vremea cu invidia fata de amicul acela cu o cravata de 300 euro si prietenia intre ei decurge linistit, fara furtunile si crizele pe care le traverseaza prietenia intre doua femei. Cu toate acestea, sunt oare, barbatii atat de intimi cu pretenii lor asa cum sunt doua femei care se confeseaza? Cine sunt prieteni mai buni: barbatii intre ei sau femeile intre ele?


Prietenia intre barbati


Barbatii sunt mai putin emotivi decat femeile si acest lucru ii salveaza de la dramele intalnite adesea in relatiile de prietenie dintre doua femei. Barbatii prefera sa iasa cu prietenii ca sa se relaxeze, sa se distreze si sa se simta liberi, fara niciun fel de constrangeri. Prietenii nu-i judeca pentru felul in care s-au imbracat, cum se poarta sau cum arata. Exista mai putine riscuri ca o prietenie intre barbati sa se rupa deoarece barbatii comunica lucruri simple, care nu pot fi interpretate gresit. Totodata, in cazul barbatilor, exista un anumit simt care ii avertizeaza atunci cand este cazul sa respecte intimitatea celuilalt.

Pe de alta parte, barbatii tind sa fie destul de superficiali in discutiile lor. Pentru a-si pastra statutul, din orgoliu sau alt motiv, ei nu ajung aproape niciodata la subiecte profunde, decat in cazuri rare, cand au un prieten adevarat. Adesea se intampla ca prietenii unui barbat sa-l condamne pe nedrept pe acesta atunci cand il vad ca se poarta frumos cu partenera lui, considerandu-l un tip slab. In astfel de cazuri, prieteniile sunt superficiale, deoarece barbatii nu pot fi sinceri cu amicii lor de teama sa nu considerati usor de manipulat.

Si in cazul prieteniilor dintre barbati apar invidii la fel ca intre doua femei. Cand un barbat are o iubita sau o sotie frumoasa si de succes, cand el insusi ajunge sa duca o viata mult mai buan decat prietenii lui, nu este imposibil ca ceilalti sa-l barfeasca si sa-l invidieze la fel cum fac femeile rautacioase.


Prietenia intre femei


Femeile sunt mai sensibile si, in general, au nevoie cel putin de o prietena foarte buna careia sa-i spuna totul. Cand doua femei se inteleg foarte bine, recompensa poate fi extraordinara in plan sufletesc si nu numai. Cand exista, insa, diferente in modul de gandire, principii, teluri, atunci intervin discutiile si tensiunile. Toate femeile au trecut, cel putin o data, printr-o cearta serioasa cu o prietena buna si au suferit mult din cauza acestui lucru.

Nevoia de a avea pe cineva alaturi, care sa o asculte, joaca un rol esential in comportamentul social al femeii. Din pacate, insa, femeile nu stiu sa tina un secret si pot deveni rautacioase si invidioase la cel mai mic lucru. O buna parte din timpul si energia femeii sunt consumate intr-o prietenie si uneori se dovedeste o investitie gresita si o pierdere de timp. In cazul a doua femei, cu cat si-au spus lucruri mai intime despre propria viata, cu atat, odata cu ruptura, exista un pericol mai mare ca secretele sa fie dezvaluite celor din jur.

Tu care crezi ca au o prietenie mai solida, barbatii sau femeile?


Sursa foto: glamour.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii