Nunta

#decor tort #torturi etajate #tort flori naturale #tort nunta #nunta

Torturile de nunta in tendinte in 2015

Tortul de nunta decorat cu flori naturale ramane in tendinte si sezonul urmator. Un desert spectaculos, acesta poate fi adaptat cu succes oricarui eveniment, daca tii cont de sfaturile specialistilor. Andreea Banita, artist florist, si Alina Sudriu, Grace Couture Cakes, ne ajuta sa descifram secretele decorarii acestuia.

 

Romantic, clasic - elegant, extravagant, rustic - sunt cele mai intalnite stiluri de nunti, care isi pun amprenta asupra fiecarui element din cadrul evenimentului.

In functie de stilul nuntii tale, in mod sigur si tortul decorat cu flori naturale va fi diferit.

“Comenzile torturilor de nunta beneficiaza de o intalnire de consultanta, preliminara, in care se traseaza liniile continutului, stilului si decoratiunilor dorite, astfel incat acestea sa completeze cu succes povestea evenimentului. La intalnirea de consultanta vei putea degusta diferite tipuri de tort pentru a stabili care sunt texturile si aromele preferate si vei beneficia de sfaturile specialistilor, care se vor asigura ca produsul final este in armonie perfecta cu dorintele tale”, spune Alina Sudriu, Grace Couture Cakes.

 

Pentru decorarea tortului, florile pot fi alese in functie de tematica nuntii, dar luand in calcul si preferintele miresei in materie de textura, cromatica si stil. "In plus, specialistul va lua in considerare si proportia care trebuie creata pentru o imagine armonioasa. Nu se folosesc aceleasi tipuri de flori pentru un tort cu 10 etaje si unul cu doua sau mai multe etaje, ci trebuie gandita compozitia in ansamblu”, explica  Andreea Banita.

 

 

Tortul perfect

Pentru o nunta romantica propun torturi in culori pastel sau calde, cu o compozitie delicata, precum torturile French Kiss si Pink Delight. Un astfel de tort poate fi decorat cu flori cu o inflorescenta bogata, cu mai multe randuri de petale.

”La o nunta eleganta sau clasica poti alege un tort alb, etajat, cu flori in nuante de rosu burgund, mov, verde sau orice culoare in ton inchis", recomanda  Andreea Banita.

Nu vei da gres daca vei alege compozitii precum Italian Dream. ”Pentru nuntile extravagante torturile macheta, supra dimensionate, cu decor auriu sau argintiu si cascada de flori sunt alegerea perfecta.” Champagne Sparkle este un tort cu o combinatie de blat de pandispan alb, mousse de sampanie si mousse de ciocolata cu portocale, perfect pentru un astfel de decor. Naked Cake, cu decor de flori si fructe proaspete este preferatul celor care aleg sa organizeze nunta intr-un cadru rustic, sau doar in aer liber", explica artistul florist.

 

Recomandarea floristului este sa se foloseasca pentru decor flori de gradina, acompaniate de frunze si alte accesorii care sa ne duca intr-o zona relaxata, lejera, naturala.

Specialistii spun ca nu trebuie sa iti faci absolut nicio grija legata de siguranta alimentara a unui tort astfel decorat. Florile naturale ce alcatuiesc decorul tortului sunt curatate inainte de a fi folosite si se aplica intotdeauna pe un suport separat, astfel incat nu intra in contact direct cu glazura acestuia. Daca iti doresti ca florile sa acopere o suprafata mai mare, Andreea Banita recomanda doua ”torturi” pentru eveniment: o macheta decorata conform preferintelor tale, si un tort creat special pentru servire, fara flori.

 

Pentru a pastra aspectul proaspat al florilor pe tort, fiecare fir folosit pentru decorul tortului este asezat intr-un suport special cu apa, care ii permite hidratarea pe perioada evenimentului. Fara indoiala, decorul tortului va fi realizat cu putin timp inainte de petrecere, cat mai aproape de momentul prezentarii acestuia invitatilor.

”Buchetul” ideal

In cascada, la baza, in varf, intre niveluri sau dispersate neuniform - exista atat de multe modalitati de a aranja florile pe tortul de nunta, pe cate arome si texturi din care poti alege. De cele mai multe ori, miresele isi vizualizeaza tortul nuntii inca de la inceperea organizarii acesteia, iar floristului ii revine sarcina de a-i transforma dorintele in realitate.

“Absolut orice tort poate fi infrumusetat cu aranjament floral, insa torturile imbracate in martipan sau cele naked se preteaza cel mai bine decorului cu flori naturale. Colaborarea dintre florist si atelierul care iti realizeaza tortul trebuie sa fie impecabila. Daca iti doresti un tort cu flori naturale pentru nunta ta, iti recomand sa apelezi la un artist florist care are experienta si in acest segment. Acesta va veni in laboratorul de cofetarie cu putin timp inainte de eveniment, pentru a decora tortul. Alternativ, consultantul iti poate recomanda artisti cu experienta in combinarea ideala a florilor, fructelor si accesoriilor. Acestia vor folosi aceleasi tipuri de flori, cromatica si stil, care au fost folosite si in celelalte decoruri florale, precum buchetul miresei si center piece-ul", spune Alina Sudriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare