Nunta

#superstitii nunta #nunta #superstitii

Top 7 superstitii de nunta din intreaga lume

 

De-a lungul timpului in intreaga lume s-au creat multe superstitii, ce mai populara dintre ele fiind aceea care spune ca nu este bine sa te vada mirele in rochie de mireasa inaintea nuntii. Iata care sapte superstitii de care cu siguranta nu stiai.

1. “Ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumut si ceva albastru”! Cu siguranta ai ajuzit aceste vorbe insa stiai ca aceasta traditie dateaza inca din anul 1876 si este de fapt o vraja de protectie a miresei de de ochii rai? Totodata aceasta este si o vraja pentru a mentine fertilitatea intacta.

2. Traditia purtarii voalului in ziua nuntii isi are originile din Roma si Grecia Antica. In traditia acestor popoare se spunea ca voalul o apara pe mireasa de spiritele rele.

3. Verighetele sunt purtate in mod traditional pe cel de-al patrulea deget de la mana stanga. Aceasta traditie a inceput deoarece se credea ca in acel deget exista o vena care ajunge diret la inima.

4. In insulele Fiji, cand un barbat doreste sa-si ceara aleasa inimii de sotie trebuie sa ii aduca tatalui acesteia un dinte de balena. Acesta reprezentand devotamentul si credinta fata de mariajul ce urmeaza sa aiba loc.

5. Femeile din Maroc trebuie sa-si faca inainte de nunta o baie in lapte cu ulei de argan.Pe langa faptul ca vor obtine un ten de invidiat se spune in acest del isi purifica trupul si sufletul.

6. Femeile din Orientul Mijlociu isi picteaza mainile si picioarele cu hena in ziua nunti. Se crede ca astfel sunt ferite de diavol care le lasa infertile.

7. Englezii cred ca a gasi un paianjen in rochia de mireasa este un semn aducator de noroc.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare