Nunta

#compromisuri #relatii de familie #cearta familie #nunta # organizare nunta

Iti organizezi nunta cu ajutorul parintilor? Afla cele mai dese compromisuri care ti se cer

Daca iti planifici nunta, probabil ca vei avea parintii alaturi si ca acestia vor incerca sa te ajute cum pot pentru ca totul sa mearga bine. Ce se intampla, insa, cand ajutorul parintilor devine, mai degraba, un motiv de stres? Sunt foarte multe cupluri care afirma ca fac nunta de dragul parintilor si ca au acceptat multe lucruri doar pentru a le face acestora placere. Unde este, insa, granita dintre compromis si greseala?

Afla cele mai dese compromisuri pe care ti le vor cere parintii sa le faci la nunta ta:

1 Invitatii la nunta

In mod sigur pentru tine tanti Coca de la etajul 4 nu inseamna nimic, insa pentru mama ta ar putea fie o prietena buna care s-a autoinvitat la nunta la inca de cand a aflat ca te-ai logodit. Cand faci lista de invitati impreuna cu logodnicul tau, parintii lui si parintii tai vor dori cateva locuri pentru proprii lor invitati. Initial, pare sa fie vorba despre ceva minor. Cand va trebui sa scoti bani din buzunar pentru mancare si sa stabilesti locurile la mese pentru varul tatei de gradul 2 si vecina de peste drum, iti vei schimba parerea.

Gandeste-te ce fel de nunta vreti amandoi, ce buget aveti si apoi faceti o lista impartita in segmente de tipul: persoane care trebuie in mod obligatoriu invitate, persoane care v-ar face placere sa vina si restul. Pastreaza 2-4 locuri in plus pentru invitatii parintilor si fiti fermi daca acele persoane chiar nu au niciun rol in vietile voastre.

2 Rochia de mireasa

Mergi sa cauti rochia de mireasa in compania unor femei apropiate, dar care nu sunt firi dificile si nu au atitudini vehemente.

Indiferent ce buget ai pentru rochia de mireasa, este rochia ta, nu a altcuiva. Tine cont de corpul tau, formele tale, inaltimea ta si toti ceilalti factori care te ajuta sa-ti alegi o rochie in care sa te simti cu adevarat frumoasa. Aici nu ar trebui sa faci niciun compromis de dragul parerii mamei sau a altcuiva. La o nunta este o singura mireasa, iar daca ea nu se simte frumoasa in rochia ei, nici nunta in sine nu o va face fericita.

3 Mancarea de la nunta

Alege meniul in functie de buget si de gusturile voastre personale, pentru a va asigura ca meniul este ceva care va reprezinta. Si cand aveti musafiri acasa va puneti amprenta asupra mancarurilor servite invitatilor.

Alegeti, insa, si preparate clasice, pe care oricine le consuma fara probleme. Important este sa fie proaspete si foarte bine facute. Nu opta pentru mamaliga si sarmale daca parintii vostri insista pe mancare traditionala romaneasca in timp ce voi va doriti ceva mai european.

4 Muzica la nunta

In mod normal, se spune ca la nunta muzica trebuie sa fie pentru toate gusturile. Vei pune, insa, romante romanesti din anii '70 doar pentru ca sunt multe persoane nostalgice? Vei suporta la propria nunta o serie de manele cand tu nu asculti si nu dansezi niciodata pe o astfel de muzica?

Exista o multime de piese clasice, iubite de toata lumea, precum si piese moderne, pe placul celor tineri. Alege muzica in asa fel incat toata lumea sa fie tentata sa danseze, inclusiv parintii vostri.

5 Traditii de nunta

Parintii sunt primii care iti cer sa respecti anumite obiceiuri de nunta, dupa care vine un val de pareri din toate partile cu privire la ce se face si ce nu se face la nunta. Fa-ti o lista cu preferinte si informeaza-i pe toti ca nu doresti surprize de tipul acordionistului din fata blocului.

Tu a trebuit sa faci compromisuri de dragul parintilor la nunta ta?

Sursa foto : womens-styles.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare