Nunta

#cununie civila cadou #cadou cununie civila # cadou nunta #alegere cadou #cununie civila

Cum sa alegi cel mai potrivit dar pentru cununia civila a prietenilor tai

Odata cu relaxarea restrictiilor impuse de autoritati si redeschiderea restaurantelor, tot mai multi romani au inceput sa-si reia activitatile sociale de dinainte de pandemie, fie ca e vorba despre cursuri fata in fata, munca la birou sau iesiri in oras cu prietenii. Totodata, si frecventa evenimentelor de tipul cununii civile sau botezuri a devenit mult mai mare, respectandu-se desigur normele de distantare sociala si numarul restrans de invitati.

Si, daca esti invitat la cununia civila a unor apropiati, probabil esti in dilema in legatura cu darul pe care sa il alegi pentru miri. Important este sa eviti oferirea unor lucruri precum cutite si foarfeci care, in traditia populara se spune ca aduc ghinion, opere de arta si replici ale acestora extravagante sau obiecte care se deterioreaza repede. De asemenea, desi poate fi convenabil, nu recicla cadouri primite de tine, a caror utilitate nu o mai gasesti, ci incearca sa daruiesti din inima ceva inspirat viitoarei familii.

Daca nu te poti decide, acest articol te va ajuta in mod semnificativ.

Carti de bucate si ustensile de bucatarie

Cumpararea unor carti de bucate romanesti reprezinta cu siguranta un dar inspirat pentru tanara familie, mai ales daca unul dintre membri e pasionat de bucatarie. Gatitul in doi se poate transforma intr-o activitate relaxanta, in care cei doi se ajuta reciproc, isi mentin starea de sanatate si obtin impreuna satisfactii imediate, odata ce ardeii umpluti, piftia de curcan, paella spaniola, maftoul arabesc cu pui, porridge-ul englezesc sau sushi-ul japonez cu somon sunt gata. Desigur, nu toate odata, iar inainte de a incerca delicatese culinare specifice altor culturi, exista tendinta fireasca de a imita mancarurile mamei de acasa. Totodata, poti adauga in cutia de cadou si cateva ustensile de bucatarie din inox, de calitate. Nu inseamna ca ii trimiti pe cei doi „la cratita”, ci efectiv alegi ceva practic si util de care toata lumea are nevoie.

O masina de spalat vase

Pentru a te asigura ca prietenii tai nu vor ajunge la tachinari, ba chiar la reprosuri de genul „Iar nu ai spalat vasele!”, ii poti surprinde cu o masina de spalat vase, o achizitie mult ravnita de orice gospodina care usureaza semnificativ treburile casnice. Daca presupune o investitie care depaseste bugetul alocat acestui eveniment, ii poti propune unui alt participant sa o achizitionati impreuna si sa constituie un dar comun. Un astfel de aparat electrocasnic se potriveste manusa tinerilor din ziua de astazi, care au job, precum si pasiuni care „le mananca” timpul. In fond, de ce ar pierde timpul spaland farfurii si pahare cand pot sa mearga prin parc cu rolele sau la sala de fitness pentru a se mentine in forma?!

Un espressor

Daca te numeri printre participantii la cununia lor civila, cu siguranta le cunosti tabieturile mirilor, inclusiv stii daca sunt cafegii sau nu. Daca raspunsul este afirmativ, fara doar si poate, poti alege pentru ei un espressor. Astfel, cei doi vor scuti foarte mult timp dimineata si isi vor incepe ziua plini de energie si dornici, de ce nu, de munca. Nu alege un model care sa functioneze exclusiv pe baza de minidoze sau paduri, ci care sa accepte si varianta clasica, de cafea macinata, mult mai convenabila din punct de vedere financiar. In magazinele online, vei gasi o varietate de modele, vei avea la dispozitie foarte multe promotii de care poti profita, asa ca dispozitivul de facut cafea ramane una dintre cele mai bune idei de daruri.

In concluzie, cu un cadou inspirat si cu o tinuta eleganta, fii partas la una dintre cele mai semnificative si frumoase zile din viata unei familii, ziua in care cei doi spun „Da!” si decid sa mearga pe acelasi drum impreuna.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului