Nunta

#traditii nunta #flori nunta # buchet nunta #garoafe nunta

Nunta perfecta: ce flori NU trebuie sa ai in buchetul de nunta!

Vrei ca nunta ta sa fie perfecta in cel mai mic detaliu, asa ca esti atenta cu detalii precum aranjamente, tinutele mirilor, dar mai ales buchetul miresei. Exista cateva exigente pe care trebuie sa le respecti pentru ca acesta sa fie perfect. 

In primul rand, alege un buchet pe masura mainii tale. Daca va fi prea gros sau prea greu, te va incomoda si va fi dificil sa-l tii zambitoare cu tine toata ziua (si noaptea). Apoi, alege nuantele florilor in concordanta cu decorul general, dar si cu rochia ta. Modelul rochiei si florile se vor completa reciproc. 

Este important ca buchetul sa-ti faca in primul rand placere tie. Alege din florile tale preferate, combina-le sau alege un singur fel astfel incat sa zambesti ori de cate ori il privesti. Dar cum nunta este strans legata de traditii, nu uita ca sunt si flori "interzise", cel putin la ceremoniile romanesti. Iata care sunt acestea: 

Calele. Sunt, de departe, florile cel mai incarcate de conotatii negative, prevestind lucruri rele. Batranii spun ca femeilor care au cale in buchetul de mireasa li se va intampla ceva rau.

Foto:flowermanblog.com

Garoafele. Se spune ca garoafele trebuie evitate in conceperea unui buchet de mireasa intrucat ele sunt mai degraba flori folosite la inmormantari. In plus, ele semnifica regretul, desconsiderarea si dispretul, asa ca trebuie evitate.



Foto: akbrides-weddingplanningservices.blogspot.com

Anemonele. Semnifica dragoste neimpartasita, asa ca este ultimul lucru la care ai vrea sa te gandesti intr-o zi atat de fericita cum este nunta ta. 

Margaretele. In credinta populara se spune ca delicatele flori ar semnifica despartire. Prin urmare nu ar trebui sa arunci o umbra asupra frumosului eveniment. Chiar daca tu nu te gandesti la asta, cu siguranta va fi un invitat care va avea proasta inspiratie sa va aminteasca de acest lucru. 

Foto: flowerdecor-wedding.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare