Nunta

#formatie de nunta #formatie #nunta #dj #avantaje #dezavantaje

Avantaje si dezavantaje pentru formatie de nunta sau DJ?

Seara nuntii trebuie sa fie o petrecere in toata regula, iar factorul decisiv pentru succesul evenimentului este muzica, care trebuie sa fie de calitate, sa intretina atmosfera si sa imbie invitatii pe ringul de dans. Pentru ca muzica de la nunta sa fie asa cum va doriti, pe placul vostru dar si al invitatilor, atunci trebuie sa aveti grija sa alegeti o formatie sau un DJ care sa creeze un spectacol muzical, o seara cu o petrecere de pomina.

Fiecare dintre voi va alege ceea ce doreste sa aiba in seara nuntii, ceea ce considerati ca se pliaza mai bine nevoilor voastre, o formatie de nunta sau un DJ, dar nu uitati sa tineti cont si de aceste avantaje si dezavantaje prezentate in randurile urmatoare.

Avantajele alegerii unei formatii de nunta

Este avantajos sa alegeti o formatie de nunta in detrimentul unui DJ pentru ca va puteti bucura de melodii cantate live, iar calitatea sunetului si energia membrilor trupei vor impresiona publicul. In plus, o trupa stie sa se remarce pe scena, sa intre in discutii cu publicul, sa empatizeze si sa le transmita mai usor emotiile astfel incat acestia sa fie atrasi spre scena, pentru a incepe dansul.

In ceea ce priveste alegerea unei formatii bune, variantele sunt diverse, existand formatii specializate pe un anumit gen muzical, pop, rock, jazz, etc. dar poti apela si la varianta unei formatii versatile care stie sa cante mai multe genuri muzicale.

Dezavantajele alegerii unei formatii de nunta

Primul dezavantaj este alocarea unui buget mult mai mare pentru a contracta o formatie de nunta, urmand sa platiti un pret de pana la cateva mii de euro in functie de notorietatea, experienta, profesionalismul si stilul trupei. Pe langa pretul platit formatiei trebuie sa asigurati meniurile tuturor membrilor trupei, uneori acest lucru fiind costisitor, mai ales daca numarul artistilor este mare.

In plus, artistii vor face si pauze in timpul interpretarilor, iar acestea in functie de momentul in care vor fi luate, vor crea un fel de fereastra in program, iar invitatii vor disparea de pe ringul de dans. In cazul in care aceste pauze vor fi luate spre exemplu in momentul in care se serveste masa, atunci este mult mai bine, caci invitatii oricum se vor afla la mese; dar este nevoie sa se apeleze la muzica inregistrata.

Un alt aspect important este faptul ca o formatie impreuna cu toate instrumentele lor vor ocupa destul spatiu pe scena, astfel daca scena nu este foarte mare, invitatii vor fi destul de inghesuiti in momentele de dans. Este bine sa va ganditi si la acest lucru, astfel incat sa asigurati suficient spatiu atat formatiei, cat si publicului care va fi pe ringul de dans.

Un alt dezavantaj de luat in calcul este faptul ca oricat de versatila este o formatie in privinta stilurilor de muzica, aceasta nu va putea canta orice piesa ceruta de voi sau de invitati.

Avantajele alegerii unui DJ la nunta

Un avantaj considerabil al optiunii de a alege un DJ la nunta sau botez este pretul mult mai mic in raport cu pretul pentru o formatie. Iar daca organizati o nunta mai restransa, atunci varianta DJ-ului este mult mai buna decat contractarea unei formatii, lucru care v-ar da cu mult peste cap bugetul alocat pentru organizarea nuntii.

In ceea ce priveste repertoriul muzical, un DJ va stii sa puna orice muzica va place, playlist-ul sau nu va fi limitat la anumite genuri muzicale. In plus ii puteti face recomandari de melodii, ii puteti chiar alcatui playlist-ul cu un top de melodii preferate de voi si de invitati, etc. Este bine sa alegeti un DJ cu experienta, care stie ce fel de muzica prefera orice gen de public.

Iar in ceea ce priveste spatiul, echipamentul unui DJ va ocupa mai putin loc decat cel al unei formatii de nunta.

Dezavantajele alegerii unui DJ la nunta

Interactiunea intre DJ si public nu va fi la acelasi nivel ca cea realizata de o formatie, doar selectia muzicala va conta foarte mult si va chema publicul pe ringul de dans. Pot aparea probleme tehnici neprevazute care vor crea probleme in timpul nuntii.

Este important sa cantariti aceste avantaje si dezavantaje ale optiunilor DJ/formatie de nunta, sa va ganditi si la muzica preferata de voi, la tematica si locul nuntii si sa faceti alegerea care vi se potriveste cel mai bine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare