Nunta

#cauze divort #casatorie #mariaj #divort

Adevarata problema a casniciilor. Nimeni nu vorbeste despre ea, dar este cauza nr.1 a divorturilor

Moda dovorturilor tinde sa duca rata procentuala a despartirilor cuplurilor la un nivel nemaintalnit in societatea moderna. Bineinteles, un divort poate fi chiar justificat, dar majoritatea au la baza impresia ca partenerul de casnicie a devenit brusc un strain si nu inteleg cum a reusit sa se infiltreze atat de danc in viata sa.

Alienarea in cuplu este o problema care, in spate, tinde sa ascunda o alta problema: cea a luptei pentru putere dintre parteneri, iar acest subiect a devenit aproape tabu. De ce? Pentru ca reuseste sa comprime trei mari defecte pe care niciunul din cei doi nu ar vrea sa si le recunoasca: mandrie, egoism si aroganta.

Dubla masura

Un prim semn ca lucrurile incep sa se deterioreze rapid in cuplu este momentul in care, desi tocmai ai cheltuit o mica avere pe ultimele rujuri aparute si pe cateva obiecte vestimentare, plus o pereche de pantofi asortati, esti pe punctul de a declansa o revolutie in casa pentru ca sotul a indraznit sa comande online un obiect fantezist caruia nu ii gasesti rostul.

Daca ai fi sincera cu tine, ai putea recunoaste ca nu toate sedintele tale de shopping au in spate o necesitate stringenta. Asa ca, ii poti lasa si lui placerea de a se bucura de cadoul pe care si l-a facut.

Victima de serviciu

Si fiindca tot a venit vorba de certurile in familie, ar fi bine sa te gandesti daca nu cumva iti place sa te victimizezi in cadrul fiecarei dispute mai aprinse, in special in momentele in care stii clar ca argumentele tale sunt lipsite de valoare.

Puterea de a recunoaste o greseala nu este doar un atribut al unuia dintre voi, ci o masura de echilibru care ar trebui sa asigure armonia in cuplu. Incearca sa vezi mai intai adevarul si abia apoi arunca-te intr-o disputa, desigur, daca mai crezi ca este cazul.

Povara esecului

In general, fiecare cuplu pleaca la drum cu un tel comun sau chiar cu mai multe obiective in plan. Insa, nu intotdeauna acestea devin si realitate.

Totusi, de aici si pana la a crede ca de vina este numai perechea ta este un pas cam mare. Poate ar trebui sa vezi si cate ai facut tu pentru a transforma in realitate aceste vise cu care ati pornit la drum.

Cand astfel de evenimente si ganduri incep sa adune nori negri deasupra relatiei voastre nu ar strica sa iti aduci aminte ca o casnicie presupune o relatie in doi, in care sa fii sprijin pentru perechea ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului