Nunta

# pachete video #pachete foto #evenimente

10 sfaturi utile in alegerea pachetelor foto video de evenimente

Sezonul evenimentelor se apropie cu pasi repezi. Alegerea tinutelor, a nasilor, a localului, selectarea si abordarea invitatiilor va pot pune nervii la o adevarata incercare.

Cum nu toti isi permit luxul angajarii unui wedding planner, prezentul articol isi propune prezentarea a catorva sfaturi utile in alegerea pachetelor foto video pentru evenimente: nunta, botez, aniversare.

Un eveniment necesita o abordare meticuloasa si trece cat ai clipi din ochi. Amintirile sunt cele care raman.

1. Pregatiti-va din timp

“Iarna car si vara sanie” – spune o vorba inteleapta din batrani. Luati totul din pripa pentru a nu va trezi descoperiti. Cu cat va ramane mai putin timp pana la eveniment cu atat incepeti sa ramaneti cu mai putine optiuni la dispozitie.

SFAT: Nu lasati lucrurile pe ultima sute de metri’. Planificarea evenimentului dvs. trebuie realizat cu minim, MINIM 6 luni inainte!

2. Firma sau cameraman/ fotograf independent?

Chiar daca trendul este in abordarea artistilor independenti (fotografi/cameramani), incercati sa optati catre o firma care presteaza activitati foto si video pentru evenimente.

Firma va veni un contract clar, semnat si stampilat. In felul acesta veti fi siguri de ce veti primi la sfarsitul evenimentului. Plus ca se mai poate si negocia pe seama acestuia.

SFAT: cautati sa colaborati cu o firma care va va pune la dispozitie un contract; incercat sa il negociati in functie de optiunile si bugetul dvs. RECOMANDAREA NOASTRA: Cardinalle Photography

3. Nasii – localul – formatia si echipa foto video evenimente

Aproape in aceasta ordine. Pentru fixarea unui eveniment: botez sau nunta, trebuie sa existe perechea de nasi, apoi sa aveti in vedere locatia unde va avea loc petrecerea, dupa selectarea formatiei a fotografului, videografului.

SFAT: Invitarea apropiatilor, invitatiile, vestimentatia, marturiile se pot realiza ulterior.

4. Perioada dinaintea Sarbatorilor de Iarna: rezerva de acum!

Perioada dinaintea Sarbatorilor de iarna reprezinta unul dintre momentele prielnice in alegerea echipei de camaramani si fotografi de evenimente.

Cum sezonul de nunti si botezuri este in standby in aceasta perioada, echipele foto-video ies la rampa cu cele mai bune pachete de preturi si servicii.

“Este la fel ca la rezervarile de la companiile aeriene: cu cat rezervi din timp, cu atat beneficiezi de un pret mai bun!”

Fiecare videograf sau fotograf de eveniment doreste sa aiba agenda facuta pentru anul in curs. Cu cat se aglomeaza agenda acestora, cu cat preturile vor fluctua si exista posibilitatea sa apara si alte surpize…

SFAT: Contractarea din timp a fotografilor si a camaramanilor de evenimente va poate asigura accesul la pachete bune de preturi.

5. Atentie la "surprize"!

Deseori s-au sesizat cazuri in care una s-a vorbit si alta s-a facut. In sensul ca mirii sau parintii au negociat cu un anumit fotograf/cameraman si la nunta/botez a venit o cu totul alta echipa. SFAT: cautati sa fiti siguri ca la evenimentul dvs. va sosi echipa cu care ati negociat initial si nu alte persoane.

6. Analizati stilul si portofoliul fiecarui potential colaborator

Chiar daca pare simplu la prima vedere, alegerea echipei foto video pentru evenimente nu este chiar simpla. In primul rand trebuie analizat stilul in care lucreaza cameramanul si in special fotograful!

Chiar daca pachetul foto video de botez este mai simplificat decat pachetul foto video de nunta, asta nu inseamna ca fotograful care exceleaza in pozatul mireselor se va descurca la fel de bine si cu bebelusi.  

SFAT: Daca urmeaza sa aveti un botez si sunteti in cautare de servicii foto video botez, concentrativa echipe foto video specializate preponderent pe acest gen de evenimente. 

7. Nu va lasati pacaliti de valoarea echipamentelor

Echipamentele foto video scumpe nu garanteaza faptul ca vor iesi fotografii sau filmari mai bune. Ele sunt doar simple instrumente. Folosite de profesionisti, atunci se vor vedea diferentele.

SFAT: fotografia se face in mintea fotografului, apoi in aparat si dupa in post-procesare. Daca “mindset-ul” pleaca bine de la fotograf atunci vor iesi fotografii super!

8. Atentie de detalii

Majoritatea pachetelor foto si video pentru evenimente pe care le-am vazut in ultima perioada, tind sa fie pompoase si “deraiaza” de la subiectul principal.

SFAT: Acordati atentie la serviciile pe care urmeaza sa le primiti, exemplu deplasare la domiciliu, deplasarea la locatia nasilor, felul in care va vor fi livrate fotografiile, calitatea si formatul filmarii: fullHD, 4k.

9. Postprocesare (editarea foto-video)

Aici stiu ca este mai mult o optiune de gust personal, insa ma simt dator sa tratez si aceast subiect.

SFAT: Optati catre un fotograf/videograf care lucreaza curat si nu cauta sa “falzeze” prin trucare cu efecte spectaculoase, care se vor dovedi a fi ulterior presest-uri ieftine!

10. Cabina fotobooth si decorurile

Cabina foto si decorurile sunt optionale, reprezinta un buget suplimentar, insa se merita! Aceastea vor fi precum cireasa de pe tort in cadrul evenimetului dvs.

SFAT: inchirierea unei cabine de tip fotobooth va va tine invitatii animati fericiti si dvs. veti avea mai multe amintiri placute!

In incheiere:

  • cu cat veti lua lucrurile din pripa cu atat va veti usura semnificativ munca.
  • alegeti sa colaborati cu o firma care presteaza servicii foto video pentru evenimente si care va poate pune la dispozitie un contract de colaborare semnat si stampilat;
  • analiza-ti cu atentie stilul si portofoliul de lucrari al fiecarui fotograf/cameraman; cautati un stil potrivit, care sa va multumeasca;
  • inchirierea unei cabine foto booth va garanteaza o petrecere reusita!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare