Nunta

#trenduri dansuri nunta #petrecere nunta #rock'n'roll #nunta #twist #dans nunta

Trend Alert! Dansuri de inspiratie retro-vintage, pentru nuntile tematice

Cu sezonul nuntilor oficial deschis, nuntile tematice in stil retro-vintage revin in tendinte, iar mirii incep sa se orienteze din ce in ce mai mult catre dansuri care sustin tematica nuntii. Fie ca aleg piese jazz, blues-uri, romante sau piese pop, momentul dansului ramane unul ce nu are doar rolul de a porni petrecerea, ci si de a intregi atmosfera pe care tinerii casatoriti doresc sa o imprime nuntii.

Dansurile pentru nunti inspirate din anii 20’, 30’, 40’

Dincolo de fascinatia vestimentatiei si atitudinii specifice epocii, in care regasim ca pregnanta si definitorie imaginea petrecerilor stil Marele Gatsby, intervalul anilor 20’-40’ este remarcabil pentru lumea dansului si a muzicii. Aceasta este perioada cand jazz-ul si blues-ul rasuna la fiecare petrecere, iar dansurile precum lindy hop, swing, charleston si boogie woogie sunt reprezentative pentru acea vreme.

Nuntile cu teme inspirate de aceste decade sunt completate perfect prin dansuri energice, cu personalitate, exuberante si savuroase.

Dansurile anilor 50’, 60’, 70’

Anii 50’ debuteaza cu un dans indragit de toata lumea, rock’n’roll-ul. si aceasta perioada pastreaza ritmurile energice, muzica unde rasuna acorduri de chitara electrica si tempo-ul alert sustinut de instrumentele de percutie. Rock’n’roll-ul este un dans indraznet, iar tinerii vor avea parte de o experienta distractiva pe perioada invatarii acestuia. Este un tip de dans ideal pentru nunta, deoarece acest stil garanteaza un spectacol extraordinar si o atmosfera incendiara.

Nici anii 60’ nu se lasa mai prejos si aduc in vizorul dansurilor de nunta un stil caracteristic perioadei, denumit twist. Una dintre cele mai reprezentative piese pentru acest tip de dans este “Let’s Twist Again”, extrem de apreciata in dansurile de nunta, cand se danseaza integral sau prin fragmente.

Nuntile inspirate de perioada disco, ce incepe odata cu anii 70’, au hustle drept dans caracteristic. Acesta este un stil de dans fresh, incitant si plin de energie, acesta a fost indragit foarte repede ramanand inca, unul din cele mai populare stiluri de dans. Acest stil se poate dansa alaturi de mai multe perechi, iar partenerii se pot schimba pentru un plus de show.

In general, coregrafiile disco create de instructorii Arthur Murray in acest stil implica mirii, nasii, cavalerii si domnisoarele de onoare, care creeaza un spectacol de dans impreuna, iar partenerii sunt schimbati pe parcursul coregrafiei.

Anii 80’ si 90’, ritmuri moderne si miscari libertine

La nuntile cu aer pop, boem si nonconformiste, tinerii casatoriti doresc adesea dansuri excentrice, care ies din tipare. Flash–mob–urile fiind foarte cerute in acest sezon.

Pentru tinerii ce vor sa pregateasca dansul mirilor, Studioul Arthur Murray ofera o lectie introductiva gratuita, la care se pot programa //arthurmurray.ro/FB-oferta-nunta/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare