Nunta

#stres #combaterea stresului #factori de stres #nunta #planificare nunta #stres nunta

Stresul de dinainte de nunta si efectul asupra relatiei

Planificarea nuntii constituie una dintre cele mai stresante sarcini chiar si atunci cand se angajeaza un planificator de nunti. Stresul acumulat poate avea un impact negativ major asupra relatiei de cuplu, cu efecte pe termen lung. Afla cum sa gestionezi situatia astfel incat sa eviti situatiile tensionate.

1 Trateaza lucrurile la rece, cu realism

Realismul este una dintre cele mai eficiente metode de a face fata stresului de dinainte de nunta . In primul rand, trebuie sa stii sigur ca vrei sa faci acest pas. Studiile arata ca 3 din 10 femei au dubii serioase inainte de nunta cu privire la compatibilitatea cu viitorul sot. Astfel, 30% dintre femeile divortate admit ca stiau atunci cand mergeau spre altar ca barbatul respectiv nu este cel potrivit si totusi au mers mai departe. Una dintre cele mai mari probleme puse de planificarea nuntii este faptul ca cei doi sunt atat de ocupati cu pregatirile, incat nu mai reusesc sa vada realitatea.

Chiar si cand stii precis ca nunta este ceea ce iti doresti, tot trebuie sa ramai cu picioarele pe pamant. Poti pune pe hartie toate lucrurile pe care ti le doresti de la acea nunta si lucrurile pe care le vrei dupa nunta. Aceasta lista va ajuta sa decideti cat sunteti dispusi sa cheltuiti doar pentru ziua nuntii si cati bani va raman pentru a construi noul camin. Unele perechi considera ca a meritat orice efort financiar pentru ca ziua nuntii sa fie una perfecta. Alte perechi sunt de parere ca au gresit cheltuind atat de mult la nunta cand puteau cu acei bani sa cumpere o masina, sa plece intr-o vacanta sau sa dea avansul pentru o casa.

2 Pune relatia pe locul 1

Oricat de importanta este ziua nuntii in viata unui om, nu pierde din vedere niciodata faptul ca relatia ta de cuplu cu persoana iubita este mai importanta decat o zi care vine si trece. Vei primi o multime de sfaturi, cerute sau necerute, vei auzi pareri, critici din partea familiei, prietenilor, cunostintelor sau furnizorilor. Accepta din start ca nu vei multumi pe toata lumea. Gandeste-te daca iti doresti o nunta dupa gusturile si nevoile tale si ale partenerului sau daca iti lasi mama sau organizatorul sa faca dupa cum crede de cuviinta.

3 Stabileste reguli clare impreuna cu partenerul tau

In perioada de dinainte de nunta este de asteptat sa apara lucruri neprevazute care te obliga sa treci la planul 2. Insa, fara cateva reguli stabilite de la inceput, schimbarile zilnice aduc haosul, pun presiune asupra voastra si pot reusi sa va aduca in situatia de a vrea sa renuntati. Multe cupluri stresate isi doresc un singur lucru: sa se termine cat mai repede, sa scape de nunta, sa fie iar linistite. Daca aveti stabilite cateva reguli, deciziile vor fi mai usor de luat.

4 Rezerva timp pentru relaxare

Suna utopic sa ai cateva zile de relaxare inainte de nunta, insa o poti lua ca pe o provocare. Cand, la serviciu, primesti o noua sarcina, pe langa cele deja existente, trebuie sa faci tot posibilul pentru a duce la bun sfarsit totul. Si in cazul propriei nunti, fa in asa fel incat inainte de nunta sa pleci 2 zile undeva cu partenerul, pentru a va elibera de stres.

Apeleaza la recomandari, documenteaza-te si angajeaza numai firme serioase, care stii ca nu iti vor face surprize neplacute. Niste profesionisti nu te vor pune in situatii jenante cu o zi inainte de nunta. Impreuna cu partenerul de viata stabiliti un deadline pentru fiecare sarcina, astfel incat sa terminati pregatirile la timp.

Sursa foto : popinvitationswording.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare