Nunta

#mireasa #nunta #familie #copil #concubinaj

Nunta - o conditie necesara pentru a-ti intemeia o familie?

Se stie deja ca ordinea fireasca a lucrurilor este: intai ne cunoastem, apoi petrecem cativa ani impreuna pentru a vedea daca suntem compatibili , ne casatorim si apoi facem copii. Dar chiar este o regula nescrisa pentru care ar trebui sa tii cont de aceasta ordine sau pur si simplu o varianta pe care ne-a implementat-o religia si nimic mai mult?

Adica de exemplu, de ce nu as putea sa ma cunosc cu cineva mai intai, sa fac un copil si sa ma casatoresc dupa aceea, asta daca mai doresc sa o fac? Doar pentru ca toata lumea zice ca nu este normal in acest mod, ca nu este bine…pentru ca pacatuiesc?

Atunci, daca as ajunge sa ma casatoresc cu cineva si sa constat peste o perioada lunga de timp ca acel cineva  nu mai vrea copii, ce ma fac? S-a dus si momentul prielnic din punct de vedere biologic pentru a a avea copii, s-a dus si casnicia, s-a dus totul cu totul.

Un copil are forta de a apropria mai mult partenerii, de a-i maturiza si de a-i face astfel sa faca fata mai usor responsabilitatilor unui mariaj, ca atare ar fi chiar indicat ca micutul sa vina pe lume inainte de nunta.

Cu toate acestea, multi dintre romani, atunci cand vad o femeie care se marita dupa ce a ramas deja insarcinata, vin repede cu prejudecatiile: “E clar, a facut-o ca sa-l imbarlige. Iar el a luat-o din mila.” De ce acesti oameni n-ar putea gandi si altfel, cum ar fi de exemplu: “Se iubesc,  au dat nastere unui copil din iubire si au decis sa faca nunta dupa si asta deoarece considera ca relatia lor de iubire nu sta doar intr-un act si nimic mai mult ”?

Multi dintre noi se gandesc ca a trai in concubinaj este un pacat capital si ca cei ce o fac ar trebui cel putin infierati.  Eu am vazut multe cupluri care au ales acest stil de viata si am avut supriza sa constat ca sunt mai fericiti decat cei care au ales sa se casatoreasca imediat ce s-au cunoscut.

Multe femei care isi doresc copii isi zic: “e clar trebuie sa ma marit ca sa fac un copil”. Dar nu spun de exemplu “trebuie sa si gasesc barbatul potrivit cu care sa  vreau sa fac un copil nu sa-l iau pe primul venit si abia apoi sa ma gandesc la nunta”.

Sunt femei care ajung la casnicii dezastroase doar pentru ca si-au dorit foarte mult sa-si intemeieze o familie, s-au grabit cu nunta, pentru a primi astfel permisiunea de a face copii si au sfarsit nefericite si poate si in pragul divortului.
Nunta nu este insa o conditie imperios necesara pentru a-ti intemeia o familie ci mai degraba alegerea momentului potrivit, intalnirea acelui barbat pe care sa ti-l doresti din tot sufletul ca tata pentru copiilor tai si nivelul de maturitate la care ai ajuns.

Nunta nu ar trebuie sa fie o actiune imperativa care sa-ti dea dreptul de a-ti construi fericirea, caci altfel nu se poate. Oficializarea unei relatii ar trebui sa vina doar din dorinta pura de-ati manifesta dragostea fata de o persoana si nu din aceea de a respecta o ordine facuta de altii.

Pentru tine cat de importanta este oficializarea unei relatii in vederea intemeierii unei familii?

foto : www.mutantsatnine.blogspot.com

Ai nevoie de un fotograf? Gaseste fotograf nunta pe www.cautafotograf.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare