Nunta

#rochie #costume #voal #nunta #mireasa #mire #cameraman #aranjament floral

Mirele modern, la fel de obsedat de planurile de nunta ca mireasa

Atunci cand decid sa se casatoreasca si isi planifica nunta, barbatii sunt cel putin la fel de devotati acestui act, precum femeile. Potrivit unui studiu realizat pe 1.000 de cupluri casatorite in ultimii cinci ani, mirele modern alege locatia, se ocupa de aranjamentul floral din ziua nuntii sau are un cuvant de spus in alegerea tortului.

Mirele are cel mai greu cuvant de spus in organizarea nuntii

Mai mult de jumatate dintre barbatii chestionati intr-un studiu citat de "Daily Mail" declara ca au avut ultimul cuvant in ceea ce priveste data nuntii, in timp ce 56% din ei au ales locatia.

Daca este ceva normal ca mireasa sa isi doreasca rochia, voalul si pantofii perfecti, potrivit aceluiasi studiu, mirele modern se ocupa in detaliu de alegerea costumelor cavalerilor de onoare, alegerea formatiei si de inchirierea masinii speciale pentru transportul viitoarei sotii.

Mai mult, o treime din ei au declarat ca se ocupa si de relatia cu furnizorii de mancare si bautura, incercand sa obtina cel mai bun pret. Tot ei se ocupa, alaturi de viitoarea sotie, si de alegerea fotografului si a cameramanului care le vor imortaliza cele mai frumoase momente.

Nunta, o responsabilitate impartita

"Mereu a existat ideea preconceputa ca mireasa este cea care face pregatirile pentru ziua cea mare, dar pentru ca o nunta presupune costuri enorme, este normal ca aceasta responsabilitate sa fie impartita", a declarat un purtator de cuvant pentru "Daily Mail".

52% din femeile chestionate afirma ca parintii au avut si eu un rol determinant in organizarea nuntii, intrucat au contribuit cu bani, in timp ce mirii spun ca 44% din socrii mari au suportat majoritatea cheltuielilor.

Aproape toate cuplurile, aproximativ 60%, sunt de acord ca in ultimii ani mirele este din ce in ce mai implicat in organizarea nuntii, decat era in trecut, iar 42% din cei chestionati spun ca barbatul este cel putin la fel de competent in planificare, precum este femeia.

O treime din cuplurile chestionate spun ca s-au ocupat in detaliu de ceea ce i-a interesat cel mai mult (biserica, hainele, restaurantul, meniul) si 41% au avut domenii specifice de care s-au ocupat.

Sursa foto: synergydanceballroom.com

  •   2013-03-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Ce meserie ti se potriveste in functie de personalitatea ta

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii