Nunta

#inele cu diamant #logodna #inel de logodna

Inele de logodna cu diamant: cele mai populare forme

Diamantele, pietre pretioase si stralucitoare, au diverse forme si marimi. Poate ca te-ai gandit ca un diamant mai voluminos este si mai scump, insa aceasta regula nu se respecta si in cazul briliantului. In ceea ce priveste forma pe care o poate avea un diamant, exista mai multe tipuri, de la rotund pana la trilliant, princess si radiant. Inainte de a alege un inel de logodna, afla cateva lucruri interesante despre cele mai populare forme pe care le poate avea un diamant.

Diamantul cu forma rotunda

Pentru a obtine un diamant cu forma perfect rotunda, mesterii priceputi trebuie sa obtina 58 de fatete, care sa fie divizate intre coroana, brau si pavilion. Coroana este varful diamantului, braul reprezinta partea de mijloc a briliantului, iar pavilionul este baza. Briliantul rotund este cu peste 80% mai cautat, spre deosebire de alte forme.

Diamantul cu forma ovala

Un diamant cu forma ovala se obtine printr-o simetrie perfecta. Un inel de logodna cu briliant oval este o bijuterie extrem de eleganta si este potrivita pentru femeile mai mici de statura. De asemenea, forma ovala a diamantului reflecta foarte bine lumina odata cu miscarea mainii, avand o stralucire aparte.

Diamantul sub forma de marchiza

Un diamant sub forma de marchiza se aseamana cu o minge de rugby. Fatetele trebuie taiate cu precizie pentru a obtine o stralucire perfecta a briliantului. Daca taietura nu se realizeaza la perfectie, pe diamant vor exista zone intunecate, motiv pentru care briliantul isi va pierde din stralucire. Aceasta forma se potriveste de minune cu diamante mai mici, care pot fi asezate in jurul diamantului principal.

Diamant in forma de para

Un diamant in forma de para este asemanat deseori unei lacrime, datorita formei pe care o are - o combinatie intre forma rotunda si marchiza. Briliantul in forma de para are un efect de alungire a degetelor, fiind potrivit pentru persoanele care au palme mici.

Diamant in forma de inima

Alegerea unui inel cu diamant in forma de inima nu are cum sa nu te duca cu gandul la dragoste si romantism. Este o alegere perfecta pentru sarbatoarea iubirii, dar si pentru cererile in casatorie. Mesterii care realizeaza un briliant in forma de inima aloca mult timp procesului de taiere pentru a obtine un contur puternic si o forma perfecta.

Diamant in forma de smarald

Aceasta este o forma dreptunghiulara cu colturi taiate, ceea ce transforma briliantul in forma de smarald intr-unul elegant si sofisticat. Spre deosebire de diamantele taiate sub forma rotunda sau printesa, acest tip de briliant este mai putin costisitor.

Diamant taiat sub forma de printesa

Diamantul "printesa" a devenit rapid unul dintre cele mai populare briliante, datorita formei atractive pe care o are. Multe persoane sunt atrase de acest tip de diamant pentru ca imbunatateste aspectul patrat/dreptunghiular al pietrei pentru a obtine o stralucire maxima. Proportiile fiecarei pietre sunt calculate cu unghiuri interne de 90 de grade pe fiecare colt.

Diamant in forma de trilliant

Acest tip de diamant poate fi considerat "piramida egipteana" a lumii briliantelor. Taietura in forma de trilliant pune in valoare briliantul si poate fi asociata si altor forme, precum taietura smarald sau "printesa". Diamantul in forma de trilliant are, in mod normal, 25 de fatete la nivelul coroanei, 19 fatete pe pavilion si un "brau" lustruit. De asemenea, este de preferat ca unghiurile acestei pietre triunghiulare sa fie egale pentru a-i creste valoarea.

Diamantul taiat radiant

Diamantul taiat radiant imbina calitatea taieturii in forma de smarald cu stralucirea celei rotunde. Briliantul radiant are 61 de fatete, excluzand opt fatete laterale. Proportiile ideale ale taieturii radiant sunt obtinute cand lungimea diamantului este 1 -½ mai mare decat latimea.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului