Nunta

#buchete nunta #nunta #flori #botez #lumanari

Importanta florilor potrivite la evenimente

Ca frumusetea sta in detalii nu mai este un secret pentru nimeni. Elementele de finete, nuantele, parfumul sau culorile sunt cele care intregesc sentimentul ca am avut parte de o zi reusita. Iar cand vine vorba de evenimentele importante din viata noastra, botez, ziua nuntii sau o receptie cu ocazia zilei de nastere, un astfel de element cheie in crearea unor amintiri de neuitat il reprezinta aranjamentele florale.

Nunta? Alege corect buchetul de mireasa

Admiram deseori fotografiile de nunta din reviste: totul este in perfecta armonie - rochiile, coafurile, decorurile, buchetele de mireasa. Totul se leaga, ca intr-o poveste. Si totusi, care este secretul alegerii unui buchet de mireasa asa incat si fotografiile tale de nunta sa iasa la fel bine? Olla iti recomanda:

1. Alege flori rezistente, care sa faca fata cu brio unei zile atat de lungi si sedintelor foto. Cele mai viguroase astfel de flori pentru un buchet de mireasa il reprezinta florile de sezon, plantele suculente, anumite tipuri de plante exotice sau elemente naturale, precum crengute, conuri, fructe. Daca floarea ta preferata nu se afla in sezon in ziua nuntii, nu te intrista. Roaga-ti floristul sa o foloseasca, insa intr-o proportie mai mica si bine sustinuta de cele de baza, mai rezistente.

2. Alege marimea si forma buchetului de mireasa tinand intotdeauna cont de statura ta. Pentru o mireasa miniona, Olla recomanda buchetele curgatoare, alungite sau cele in forma de lacrima, compuse din flori cu inflorescenta mica. Mireselor corpolente li se recomanda un buchet proportional cu dimensiunea bustului, pentru echilibru. Acesta poate fi mai putin compact, natural, din plante ierboase, foarte potrivit de asemenea pentru nuntile in stilul romantic, shabby chic. Pentru o mireasa inalta, filiforma, un buchet extrem de elegant il reprezinta cel tinut pe brat, alcatuit din fire lungi de cala sau orhidee.

3. Stilul buchetului de mireasa trebuie intotdeauna armonizat cu intreaga tinuta si croiala rochiei. Accesorizeaza o rochie romantica, dantelata, cu un buchet cat mai natural, hippy, cu multe plante verzi, trandafiri englezesti de gradina si in culori puternice. Rochiilor din matase li se potrivesc buchetele elegante din trandafiri, orhidee si accesorizate cu elemente preluate din designul rochiei: panglici satinate, perle sau chiar bijuterii.

Botez? Lumanarea de botez in centrul atentiei

In ziua ceremoniei de crestinare o noului membru al familiei, micul pui de om va fi cu siguranta in centrul atentiei. Iar alaturi de el, pentru a infrumuseta ziua, se vor afla lumanari de botez. Deseori aceasta va fi purtata tot de catre un copil din familia parintilor spirituali. Asa incat este foarte important sa alegi modelul de lumanare de botez adecvat, pentru a evita eventualele surprize neplacute care iti pot umbri atat fotografiile cat si starea de spirit.

1. Ca si in cazul buchetelor, lumanarile de botez trebuiesc lucrate din flori rezistente, pentru a putea fi manevrate cu usurinta si fara stres. Adapteaza si dimensiunea acestora mainilor ce o vor purta. Astazi, floristii profesionisti iti pot oferi o gama larga de lumanari de botez din care poti alege: mai inalte sau scurte, de tipul celor stalp decorativ; mai groase sau mai subtiri si chiar personalizate cu numele copilului.

2. Un eveniment atat de jucaus precum botezul ofera o buna ocazie de a personaliza acest accesoriu. Daca petrecerea de dupa poarta o tematica, este bine ca aceasta sa se regaseasca si in designul lumanarii de botez. Proportia in care vor fi folosite elementele tematice, de decor, non- florale tu o stabilesti, de comun acord cu floristul, care iti va recomanda ce este cel mai bine pentru tine, in bugetul agreat.

3. De ce nu ai pastra amintirea acestei zile atat de frumoase in viata familiei pentru si mai mult timp? Spune-i acest lucru floristului tau si roaga-l sa iti recomande un design floral ce permite conservarea lumanarii de botez. Alegeti impreuna decoratiuni naturale si plante ce se vor usca frumos si care pot fi admirate inca multa vreme dupa ziua ceremoniei religioase.

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului